main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/2/2015, Αυτοψία από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 11/2/2015, το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή μας. Τον κ. Βάμβουκα συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες, Μανώλης Κεμεσίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κώστας Φαντριδάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ειδικότερα, ο κ. Βάμβουκας βρέθηκε στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, όπου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από τα κύματα και τη σφοδρότητα των ανέμων. “Το λιμάνι είναι ένας πολύ ζωτικός χώρος για την πόλη και τον Νομό μας, όπου χρειάζεται από όλους μας μεγάλη προσοχή, καθώς παρουσιάζει προβλήματα υποδομών, τα οποία είναι χρόνια και σοβαρά”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας ερωτηθείς για τα μπλόκια, που τοποθετούνταν παλαιότερα στην παραλιακή ζώνη, παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο εξετάζεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ώστε να υπάρχει η σωστή προετοιμασία για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, επιδεινώθηκε και το πρόβλημα των σπηλαιώσεων σε ορισμένα σημεία, ενώ παρότρυνε τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ενετικού Λιμένα, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των περιουσιών τους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, οπότε και η τουριστική κίνηση είναι περιορισμένη.

Αναφερόμενος, τέλος, ο κ. Βάμβουκας στις καταστροφές, που υπέστη το πλακόστρωτο αλλά και τα φωτιστικά, διατύπωσε τις ενστάσεις του για τα υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν, δεσμευόμενος ότι θα υπάρξουν διορθώσεις εν όψει της τουριστικής περιόδου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Πρασίνου αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, που βρίσκονται επί ποδός από την έναρξη της κακοκαιρίας για την καταγραφή των ζημιών και την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

p1

p2

p3

p4

logo imageσυμβαίνει

Παράταση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στη Δ.Ε. Κεραμειών με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη
Σε επιφυλακή οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων - Ανοιχτοί χώροι καταφυγής για άστεγους συμπολίτες μας
"Συζητήσεις Γονέων εφήβων": Διαδικτυακό σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Χανίων & τον ΟΚΑΝΑ
«Ποιο είναι το δικό σου όνειρο για το 2022;» - Εκπαιδευτική δράση για παιδιά από τον Δήμο Χανίων
«Η Προίκα του Μωρού» για τις νέες μητέρες στον Δήμο Χανίων – Δικαιολογητικά και τρόποι συμμετοχής στο πρόγραμμα
Ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε κοινωνικό ευάλωτους πολίτες του Δήμου Χανίων
Συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων
«Δανεισμός με παραγγελία» για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη & τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων (κλάσεως 2025) για τους γεννηθέντες το 2004
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων