main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/4/2015, Αποτύπωση ορίων οικισμού στις Κορακιές

Από τον Δήμο Χανίων δίνεται στη δημοσιότητα η διαδικασία, που ακολουθήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες αναφορικά με την ακριβή αποτύπωση ορίων οικισμού στις Κορακιές.

Η νέα δημοτική αρχή, συνεπής στις δεσμεύσεις της, βάζει τάξη και στα εκκρεμή πολεοδομικά ζητήματα που χρόνια ταλαιπωρούν δημότες, μηχανικούς και υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Χανίων και η αρμόδια υπηρεσία δόμησης, έκαναν δεκτή την προσφορά του συλλόγου τοπογράφων για δωρεάν αποτύπωση ορίων όποιου οικισμού θα επελέγετο και συμφώνησαν 2 παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ είχε προηγηθεί ειδική συνεδρίαση με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων στην Υπηρεσία Δόμησης Χανίων.

Επιλέχθηκε ο οικισμός «Κορακιές». διότι ο προσδιορισμός κάποιων από τα όρια του εμπεριέχει ασάφειες, που χρήζουν διευκρίνησης – διόρθωσης από τα αρμόδια όργανα (Γ.Γ. Περιφέρειας ή έκδοση Π.Δ.), με αποτέλεσμα να έχουν εκδοθεί διάφορες οικοδομικές άδειες, που μετά από καταγγελίες έχουν ανακληθεί ή έχουν διακοπεί οι οικοδομικές εργασίες.

Με το θέμα αυτό έχουν ασχοληθεί επί μακρόν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης απέναντι στους οποίους έχει δεσμευτεί η υπηρεσία δόμησης ότι θα προβεί στην ακριβή αποτύπωση των ορίων του οικισμού, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Η ύπαρξη ασάφειας, που κάποιοι υποστηρίζουν και προβάλλουν, και η έλλειψη διαφάνειας, κάποιους άλλους εξυπηρετεί καθώς και τα συμφέροντα τους και όχι τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, οι οποίοι προσπαθούν με τον πλέον διαφανή και νόμιμο τρόπο, να διορθώσουν προβλήματα που παρέλαβαν και λιμνάζουν χρόνια.

Οριοθετούμε τους οικισμούς, διότι την δεκαετία του ’80 η διαδικασία έγινε με στοιχειώδη μέσα, πολλές φορές με μέτρηση πάνω στους χάρτες, με σημεία που σήμερα πιθανόν να μην υπάρχουν. Παράλληλα, υπάρχουν ασάφειες και αναντιστοιχίες στις περιγραφές και στα σημεία που είναι σημειωμένα στους χάρτες.

Η αποτύπωση των σημείων με συντεταγμένες του Ελληνικού Γεωδαιτικού Συστήματος Αναφοράς, είναι σταθερή, μονοσήμαντη, μη επιδεχόμενη ερμηνειών και αμφισβητήσεων.

Παρόμοια διαδικασία οριοθέτησης θα πραγματοποιηθεί σε δεκάδες άλλους οικισμούς, με ανάλογα προβλήματα.

 

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021