main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/4/2015, O Δήμος Χανίων συμμετείχε με επιτυχία στην παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία «Let's Do It»

Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας η παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια Let's Do It”, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Χανίων. Στους στόχους της εν λόγω δράσης περιλαμβάνεται η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας. 
Στο Δήμο Χανίων προγραμματοποίηθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

  • Καθαρισμός υγροβιότοπου Μορώνη στη Δ.Ε. Σούδας. Τον καθαρισμό του υγροβιότοπου διοργάνωσαν το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου, τη Δημοτική Κοινότητα Σούδας, τις Τοπικές Κοινότητες Απτέρων και Τσικαλαριών.
  • Εξωραϊσμός και καλλωπισμός Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από τη Δημοτική Κοινότητα Χανίων.
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράλληλη δράση υδροχρωματισμού επιφάνειας στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της οποίας γονείς με τα παιδιά τους, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Από το βιβλίο στο σανίδι...!» μαζί με την υπεύθυνη του προγράμματος και σύμβουλο της Δημ. Κοινότητας Χανίων κα. Κατσιφαράκη Θηρεσία αλλά και τη βοήθεια των μελών του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων καθοδήγησαν τους μικρούς πρωταγωνιστές στο βάψιμο των επιφανειών στο μέρος, που βρίσκεται η μικρή παιδική χαρά.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 24/5/2015, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία και με εθελοντές της συνοικίας της Αμπεριάς πραγματοποιήθηκε αποψίλωση, καθαρισμός και δεντροφύτευση στο πάρκο της περιοχής.

Αποψίλωση, καθαρισμός και δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, με τη συμμετοχή των μαθητών του 13ου Δ.Σ. Χανίων και στον αύλειο χώρο του σχολείου. 

Λίγα λόγια για το “Lets Do It

Το “Let’s Do It“ αποτελεί μια διεθνή εθελοντική καμπάνια, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία. Στις 3 Μαΐου 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε, το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον, μία φορά κάθε χρόνο, πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

π1

π1

π3

p1

p2

p3

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021