main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/6/2015, Φιλοξενία μεταναστών στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής: Από τον Δήμο Χανίων

Στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής φιλοξενούνται από το πρωί της Τετάρτης, 10/06/2015, οι μετανάστες, που περισυλλέχθηκαν από εμπορικό πλοίο νοτιοδυτικά της Κρήτης

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Χανίων και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση του χώρου φιλοξενίας των μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισκέφθηκε το Δημοτικό Γυμναστήριο και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνεργάζονται, προκειμένου να παρασχεθεί προσωρινό κατάλυμα, σίτιση και περίθαλψη στους μετανάστες.

«Ήμασταν και αυτή τη φορά σε ετοιμότητα, διαμορφώνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα το Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής για τη φιλοξενία των μεταναστών.

Ο Δήμος Χανίων παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα δείχνει για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο του πρόσωπο και κατ’ επέκταση της κοινωνίας των Χανίων. Πρέπει να πούμε ότι είναι επίκαιρο παρά ποτέ το αίτημα, το οποίο προσφάτως υποβάλαμε και έχει την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Ψυχιατρείου Χανίων, με σκοπό τη φιλοξενία μεταναστών, που βρίσκονται στην πόλη μας υπό αυτές τις συνθήκες, ως επίσης και τη δημιουργία χώρου αστέγων στον ίδιο χώρο.

Θα είμαστε ιδιαίτερα πιεστικοί προς την κυβέρνηση. Γνωρίζω ότι υπάρχει μια κινητικότητα πάνω σε αυτό το θέμα και ελπίζω να έχουμε γρήγορα ευτυχή κατάληξη, διότι το πρόβλημα θα επιτείνεται μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Δυστυχώς τα Χανιά θα στερηθούν για ορισμένες μέρες αυτό το Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής και ζητούμε την κατανόηση όσων χρησιμοποιούν το χώρο, ο οποίος με την αποχώρηση των ανθρώπων αυτών θα παραδοθεί και πάλι στην κοινωνία των Χανίων πεντακάθαρος και σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Η συμβολή όλων όσων ενεπλάκησαν με τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου, την περίθαλψη και τη σίτιση των μεταναστών είναι σημαντική, καθώς όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια.

Ειδικότερα, ευχαριστίες οφείλονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για την άμεση ανταπόκριση, στο Λιμενικό Σώμα, την τοπική εκκλησία και το Μητροπολίτη μας κ.κ Δαμασκηνό για τη βοήθεια, που παρέχει στη σίτιση αυτών των ανθρώπων, την Αστυνομία, τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, το Νοσοκομείο Χανίων, που διέθεσε πέντε γιατρούς και το οποίο εκπροσωπεί ο αναπληρωτής διοικητής, κ. Γιώργος Αρχοντάκης, το Ναύσταθμο Κρήτης για τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό, που διέθεσε, το Δημοτικό Γηροκομείο, ξενοδόχους της πόλης μας και τον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό ΙΝΚΑ Χανίων, που πάντα συνδράμει”.

p1

p2

p3

p4

p4

 

logo imageσυμβαίνει

Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021