main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

30/10/2015, Συμμετοχή Δήμου Χανίων στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Mayors Adapt)

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Mayors Adapt - “Οι Δήμαρχοι προσαρμόζονται”), η οποία συστάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να κινητοποιήσει τις πόλεις στην ανάληψη δράσης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, επελέγη (μαζί με τον Δήμο Ιλίου) στις 26/10/2015, έπειτα από αξιολόγηση, για αδελφοποίηση (twinning) με άλλους ευρωπαϊκούς Δήμους, με στόχο την προετοιμασία σχεδίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Η πρωτοβουλία “Mayors Adapt - twinning" προσφέρει στις ευρωπαϊκές πόλεις την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε σειρά ανταλλαγών, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες και οι γνώσεις των στελεχών των δημοτικών αρχών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Οι επισκέψεις αδελφοποίησης των πόλεων θα συνδέσουν 10 ευρωπαϊκές πόλεις, που μόλις ξεκινούν τις δράσεις προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, με 10 πόλεις, οι οποίες διαθέτουν επιτυχημένες στρατηγικές για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας των περιοχών τους.

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος θα επωφεληθεί από την εμπειρία του Δήμου της Βαρκελώνης, ενώ ο Δήμος του Ιλίου από την εμπειρία του Δήμου Cascais της Πορτογαλίας.

Σημειώνεται ότι είχαν υποβληθεί αιτήσεις από συνολικά 45 πόλεις και επιλέχθηκαν 22 Δήμοι, μεταξύ των οποίων και οι δύο ελληνικοί. Ο Δήμος της Βαρκελώνης έχει πολύ αναπτυγμένη στρατηγική και πολιτικές για το κλίμα, αξιοποιώντας και την προσέγγιση των “πράσινων υποδομών και των λύσεων, που βασίζονται στη φύση”.

Με αφορμή την επιλογή αυτή του Δήμου Χανίων ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Γεώργιος Φραγγεδάκης, μετέβη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας τον Δήμο, προκειμένου να λάβει περαιτέρω ενημέρωση για το πρόγραμμα και να δεσμευτεί επί των αρχών του Συμφώνου.

Όπως επισημαίνει σε δήλωση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα περιβάλλοντος “η εν λόγω επιλογή του Δήμου μας αποτελεί πολύ σημαντική ευκαιρία, προκειμένου να ενδυναμώσουμε τις δραστηριότητες μας, να χαράξουμε συγκεκριμένες στρατηγικές και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας για την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος και τα μέτρα, που απαιτούνται”. Ο κ. Φραγγεδάκης τονίζει επίσης ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι, μέσω των ανταλλαγών, να δημιουργηθούν μακροχρόνιες συνεργασίες, ώστε να εκπονηθούν δράσεις, που θ΄ αποτελέσουν στο μέλλον προαπαιτούμενα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Mayors Adapt: http://mayors-adapt.eu/talking-action/city-twinning/

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021