main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

9/6/2015, Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Εργαστηρίου για τον σχεδιασμό διαφημιστικής ιδέας: Στο πλαίσιο του Μήνα Εφηβείας

  Στο πλαίσιο των δράσεων του Μήνα Εφηβείας των Εκδόσεων Πατάκη, που φιλοξενήθηκαν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, σχολικές ομάδες εφήβων κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική δράση – εργαστήριο με θέμα: “Τα Χανιά σάς καλωσορίζουν. Οι έφηβοι αναδεικνύουν τη μαγεία του τόπου τους!”

  Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον χώρο του media lab της βιβλιοθήκης και εκεί με συντονιστή τον συγγραφέα και Αναπληρωτή Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πολυχρόνη Κουτσάκη, πήραν μέρος σε ένα μικρό εργαστήριο σχεδιασμού μιας διαφημιστικής ιδέας, που προβάλλει τον τόπο όπου ζουν.

  Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η παρότρυνση των εφήβων να παρατηρήσουν με δημιουργική ματιά την καθημερινότητά τους, τις περιοχές, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους και όλα αυτά, χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνικά μέσα, να τα αναδείξουν δημιουργικά μέσα από διαφημιστικά βίντεο και αφίσες.

  Η πρώτη φάση της δράσης ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή των σεναρίων για τα διαφημιστικά βίντεο. Κατατέθηκαν οχτώ σενάρια, τα οποία κρίθηκαν από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον Πολυχρόνη Κουτσάκη, έναν εκπρόσωπο των Eκδόσεων Πατάκη και εκπρόσωπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Διακρίθηκαν τα σενάρια του 1ου Γυμνασίου Χανίων, του 5ου Γυμνασίου Χανίων και του 7ου Γυμνασίου Χανίων.

  Και οι τρεις ομάδες μαθητών, των οποίων τα σενάρια διακρίθηκαν είχαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το σενάριό τους και να γυρίσουν ένα διαφημιστικό ταινιάκι μικρού μήκους, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

  Οι τρεις ταινίες προβλήθηκαν σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 το πρωί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

  Οι τρεις ταινιούλες τέθηκαν σε ψηφοφορία στο κοινό. Νικητής αναδείχτηκε το 7ο Γυμνάσιο Χανίων (http://on.fb.me/1PWfPkl), καθώς η ταινία των μαθητών του συγκέντρωσε τα περισσότερα likes! Το σχολείο κερδίζει βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη, αξίας 100 ευρώ για τη βιβλιοθήκη του.

  p1

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021