main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/11/2015, Μήνυμα Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχτεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας,  Εμμανουήλ Φραγκάκης, επισημαίνει ότι ο Δήμος Χανίων λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας,  στους χώρους του οποίου παρέχεται ασφαλής διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους.

«Καλούμε τις γυναίκες θύματα βίας, που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν Υπηρεσίες, στις οποίες μπορούν να αποταθούν και να μιλήσουν, να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων (Κυδωνίας 29 ,τηλέφωνα επικοινωνίας 2821341690-691-692, Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-15:30) για παραπομπή στον Ξενώνα. Επίσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 (αστική χρέωση) της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, για υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής.

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή μέρα παρουσιάζεται το φυλλάδιο – αφιέρωμα (http://issuu.com/municipalityofchania/docs/filadio/1?e=0) στις γυναίκες, που βρίσκουν καταφύγιο στον Ξενώνα μας. Ευελπιστούμε ότι το φυλλάδιο αυτό θα συμβάλλει στη δημιουργία διεξόδων από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες, που βιώνουν οι γυναίκες και τα παιδιά, που υφίστανται βία», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Φραγκάκης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (Fundamental Research Agency-FRA), μία στις τρεις γυναίκες της Ευρώπης έχει πέσει θύμα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας, από την ηλικία των 15 ετών και άνω, σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Μιλώντας με αριθμούς, πρόκειται για 62 εκατομμύρια γυναίκες στην Ε.Ε., εκ των οποίων το 22% έχουν πέσει θύματα σωματικής ή/και σεξουαλικής βίας από τον σύντροφό τους. Εθνικές και ευρωπαϊκές έρευνες υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό νεαρών γυναικών, που έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής παρενόχλησης αλλά και εμπορίας με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

 

p1

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021