main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/7/2016, Ολοκληρώθηκε η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου – Αναμένεται να ξεπεράσει τα 1000 ακίνητα!

Ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε η Α΄ Φάση της Καταγραφής της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Χανίων. Για πρώτη φορά, μετά την ενοποίηση του Καλλικράτη, ο Δήμος έχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα της ακίνητης περιουσίας του χάρη στην επίπονη και συστηματική δουλειά 1, 5 χρόνου.

 

Τα αποτελέσματα, τα οποία είναι εντυπωσιακά, παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Δημήτρη Φραγκάκη ο οποίος συντονίζει την προσπάθεια, αλλά και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας που συμμετείχαν στην ομάδα που εργάστηκε πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Ήδη μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί και κωδικοποιηθεί ηλεκτρονικά 798 ακίνητα, που ανά δημοτική ενότητα κατανέμονται ως εξής:

 

ΔΕ Χανίων 285

ΔΕ Ακρωτηρίου 126

ΔΕ Νέας Κυδωνίας 50

ΔΕ Σούδας 101

ΔΕ Κεραμειών 44

ΔΕ Ελ. Βενιζέλου 122

ΔΕ Θερίσου 70

 

Εκτιμάται ότι ο τελικός συνολικός αριθμός ακινήτων θα ξεπεράσει τα 1000.

 

Με την δουλειά που έγινε, ο Δήμος γνωρίζει πλέον ποια είναι η ακίνητη περιουσία του: πόσα είναι τα ακίνητα, τι είδους ακίνητα είναι, πού ακριβώς βρίσκονται, πόση έκταση έχουν, ποια είναι τα επιμέρους έγγραφα και στοιχεία που συνοδεύουν αυτές τις ιδιοκτησίες και ακόμα ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του τόνισε: «Μία από τις πρώτες προτεραιότητες όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση του Δήμου Χανίων ήταν να βάλουμε τάξη και να νοικοκυρέψουμε ό,τι αφορά τα οικονομικά –περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας.

Αναπόσπαστο μέρος αυτού του νοικοκυρέματος είναι και η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου που αποτέλεσε μία από τις βασικές προτεραιότητές μας από τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων μας.

 

Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες την ολοκληρωμένη πρώτη φάση αυτής της καταγραφής. Μία σημαντική εξαγγελία παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Η ελάχιστη υποχρέωσή μας προς την πόλη και τους πολίτες της είναι να την προστατεύσουμε και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να την διατηρήσουμε και να την αξιοποιήσουμε»!

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση κάθε σοβαρού Δήμου. Αποτελεί όμως και έμπρακτο δείγμα σεβασμού στην περιουσία του δημότη, γιατί σε εκείνον ανήκει ουσιαστικά. Είμαστε ακόμα στην αρχή του δρόμου αλλά κάναμε το πιο δύσκολο και αποφασιστικό βήμα το οποίο πιστεύω ότι αποτελεί παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα έργου που εργάστηκε σκληρά για να βάλει τάξη σε ένα χάος. Χωρίς την δική τους αφοσίωση και σκληρή δουλειά δεν θα είχαμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

 

Ανάμεσα σε αυτά που πραγματοποιήθηκαν για την καταγραφή είναι τα εξής:

 

Όλο το Αρχείο της Ακίνητης Περιουσίας συγκεντρώθηκε σε ένα χώρο σε κωδικοποιημένους φακέλους οι οποίοι περιλαμβάνουν τίτλους ιδιοκτησίας, πιστοποιητικά μεταγραφής, τοπογραφικά διαγράμματα, κτηματολογικά φύλλα και άλλα έγγραφα που συνοδεύουν το κάθε ακίνητο.
Δημιουργήθηκε ψηφιακό αρχείο, ηλεκτρονικός κατάλογος και ειδικό software στο οποίο καταγράφηκαν τα στοιχεία κάθε ακίνητου.
Όλα τα ακίνητα αποτυπώθηκαν σε ψηφιακό χάρτη και σε google map για εύκολη πρόσβαση και αποτύπωση των δημοτικών ακινήτων.

 

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου «στάθηκε» σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός, αυτό της παρουσίασης των πιστοποιητικών οριστικής μετεγγραφής των Τάφων των Βενιζέλων (μια πράξη που έγινε στις 05/06/2016), καθώς και του επιπρομαχώνα που βρίσκεται στη δυτική πλευρά των τειχών, εκεί που βρισκόταν το ΞΕΝΙΑ.

εικονα1

εικονα2

εικονα3

εικονα4

εικονα5

εικονα6

εικονα7

eikona8

logo imageσυμβαίνει

Δωρεάν διανομή ειδών Παντοπωλείου σε δικαιούχους Προγράμματος ΤΕΒΑ /FEAD
Ξεκινούν οι εγγραφές για την Παιδική Εξοχή-Κατασκήνωση του Δήμου Χανίων στον Καλαθά
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/6
“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”: Θεατρική Παράσταση στις 30/6 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης
Εκδηλώσεις για τα 200 χρονιά από την Επανάσταση του 1821 στην Κοινότητα Μουρνιών: Στις 23/6
Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021