main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

2/2/2016, Απάντηση Δήμου Χανίων στα δημοσιεύματα για το θέμα των αστέγων

Για πρώτη φορά Δημοτική Αρχή Χανίων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τους αστέγους της πόλης και μάλιστα με συνέχεια και σχέδιο. Θυμίζουμε ότι από την περσινή χρονιά ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) υλοποιεί πρόγραμμα στέγασης – επανένταξης στην αγορά εργασίας για 15 δικαιούχους, ενώ για τη φετινή χρονιά λειτουργεί πλέον και υπνωτήριο αστέγων στις εγκαταστάσεις του Καλαθά. Η επιλογή λειτουργίας υπνωτηρίου και όχι ξενώνα έχει να κάνει με τη δυνατότητα του Δήμου για άμεση παρέμβαση, καθώς - για όσους γνωρίζουν – η ίδρυση και λειτουργία ξενώνα είναι μια πολυσύνθετη δράση, η οποία περιγράφεται με εξαντλητική λεπτομέρεια από τη νομοθεσία, τόσο ως προς τις κτιριολογικές προδιαγραφές όσο και για τις απαραίτητες ειδικότητες για τη στελέχωσή του. Σημειώνουμε εδώ ότι η διεκδίκηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου δεν έχει αντιμετωπιστεί θετικά από τους αρμόδιους και για αυτό τον λόγο προγραμματίζουμε τη διεκδίκηση σχετικού έργου μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της νέας περιόδου.

Ειδικότερα, αναφορικά με όσα «ακούστηκαν» τις τελευταίες ημέρες θα πρέπει να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η λειτουργία των εγκαταστάσεων Καλαθά ως υπνωτηρίου ήταν από την αρχή η ξεκάθαρη θέση του Δήμου. Μάλιστα, κατόπιν αιτήματος των ίδιων των φιλοξενούμενων και λόγω της απόστασης από την πόλη, μεριμνήσαμε για την ύπαρξη ειδικού δρομολογίου τόσο το πρωί όσο και το βράδυ για τη μεταφορά τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τις ενέργειές μας για βελτίωση των παροχών στο υπνωτήριο και με σχετικές αποφάσεις του Δημάρχου έχει ληφθεί μέριμνα για θέματα φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης και μεταφοράς.

Κάθε κριτική φυσικά είναι καλοδεχούμενη, αρκεί όμως να είναι καλόπιστη και να αποσκοπεί στην ουσία και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να τα κάνει πράξη αλλά με τον σωστό τρόπο. Στη σύγχρονη εποχή δεν αρκεί να διακηρύσσεις ότι θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα (ποιος άλλωστε θα έλεγε ότι δεν θέλει), πρέπει επιπλέον να αποδεικνύεις ότι ξέρεις και μπορείς. Δεν έχουν επομένως θέση οι ανέξοδες κριτικές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων