main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/6/2016, Απάντηση Δημάρχου Χανίων στις βολές Σκουλάκη για τον κόμβο Μουρνιών

 

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Σκουλάκης επιλέγει την τεχνική του εντυπωσιασμού μέσω της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε μια προσπάθεια να πείσει ότι είναι παρών. Τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που τον συμβουλεύουν όμως δεν αποφεύγουν να εκτίθενται διαρκώς. Αστείοι ισχυρισμοί με επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα για κολλημένα έργα που παραλάβαμε και με δικές μας ενέργειες λύθηκαν οι εκκρεμότητες, όπως για παράδειγμα το πάρκινγκ της Περίδου και η οικία Θεοδωράκη και έχουν ήδη ολοκληρωθεί στους πρώτους 21 μήνες της θητείας μας.

Για το πολύ σημαντικό έργο της σύνδεσης κόμβου Μουρνιών προϋπολογισμού 8.165.104,18€ με την πόλη των Χανίων, τα πράγματα είναι απλά:

 

Λύσαμε δύο βασικά θέματα με ενέργειές μου αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου:

α) Το θέμα των διορθώσεων των πράξεων εφαρμογής της περιοχής χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να ξεκινήσει το έργο, ενώ ο κ. Σκουλάκης ισχυρίζεται ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει κατά τη διάρκεια εκτέλεσής του. Αν ακολουθούσαμε την τακτική τους θα είχαμε ένα εργοτάξιο σε κεντρικό δρόμο και μάλιστα μιας από τις βασικές εισόδους – εξόδους της πόλης, ποιος ξέρει για πόσα χρόνια.

β) Λύσαμε το θέμα της χρηματοδότησης με τις ενέργειές μας (προτείναμε την υποβολή πρότασης του έργου σε συγκριμένη πρόσκληση για ένταξη έργων του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και κάναμε τις απαραίτητες συνεννοήσεις και έγγραφα προς το Υπουργείο και τον ΟΑΚ) οι οποίες οδήγησαν πριν λίγες μέρες στην ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ. Στον αντίποδα ο ίδιος κάνει λόγο για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που γνωρίζει ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε μόνο στη δημοπράτηση του έργου και όχι στην χρηματοδότησή του.

 

Αν αυτό δεν είναι επιτυχία της Δημοτικής μας Αρχής ας μας πει τι είναι κι ας μας απαντήσει γιατί για 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο (15/12/2014) το έργο δεν έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει να υλοποιείται. Μήπως επειδή όλα τα θέματα που προανέφερα δεν είχαν λυθεί;

Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση του κοινού καλού. Χρήσιμο και υπεύθυνο θα ήταν να αναγνωρίζεται η προσπάθεια αυτή και να μην επιλέγεται η πολιτική του μηδενισμού διότι με τον τρόπο αυτό αυτοαναιρείται ο κ. Σκουλάκης όταν ισχυρίζεται μάλιστα ότι «θα βάλει πλάτη» για την υλοποίηση του έργου».

 

1

logo imageσυμβαίνει

Δωρεάν διανομή ειδών Παντοπωλείου σε δικαιούχους Προγράμματος ΤΕΒΑ /FEAD
Ξεκινούν οι εγγραφές για την Παιδική Εξοχή-Κατασκήνωση του Δήμου Χανίων στον Καλαθά
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/6
“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”: Θεατρική Παράσταση στις 30/6 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης
Εκδηλώσεις για τα 200 χρονιά από την Επανάσταση του 1821 στην Κοινότητα Μουρνιών: Στις 23/6
Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021