main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

16/6/2016, Ξενάγηση στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. Εντυπωσιασμένα από τη λειτουργία της μονάδας τα μέλη των ξένων αποστολών

Τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.) Α.Ε. Ο.Τ.Α. επισκέφθηκαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, 120 εκπρόσωποι Υπουργείων και φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Κύπρο, Κατάρ, Αίγυπτο, κ.α.), προκειμένου να ξεναγηθούν στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης της Επιχείρησης μετά τον εκσυγχρονισμό του.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Τάσος Βάμβουκας, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Κουτράκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γεώργιος Φραγγεδάκης, και υπηρεσιακά στελέχη. Οι επισκέπτες παρακολούθησαν τη λειτουργία της εγκατάστασης, την ανάκτηση υλικών με το νέο σύστημα οπτικών & βαλλιστικών διαχωριστών, ενώ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη νέα λειτουργία της μονάδας, αφενός για την επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων και αφετέρου για την επεξεργασία των προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων υλικών.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις θετικές εντυπώσεις τους τόσο για την ορθή και ολοκληρωμένη λειτουργία της μονάδας όσο και για τα νέα έργα εκσυγχρονισμού, που υλοποιήθηκαν και που θα εξασφαλίσουν την πλήρη εναρμόνιση της διαχείρισης των αποβλήτων στην Π.Ε. Χανίων, σύμφωνα με τις επιταγές του νέου Εθνικού Σχεδιασμού και της νέας Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Παράλληλα, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των μελών των αποστολών για τη φιλοσοφία του διαχωρισμού, αφού με τον ίδιο εξοπλισμό σε διαφορετικές βάρδιες γίνεται διαχωρισμός και ανάκτηση των υλικών τόσο από τα σύμμεικτα απορρίμματα, όσο και από τα προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα υλικά.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε ότι αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η σημαντική λειτουργία του εργοστασίου, καθώς επίσης τόνισε την ανάγκη η Πολιτεία, η Περιφέρεια και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να κινήσουν γρηγορότερα τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Νέου Κυττάρου φιλοξενίας απορριμάτων, αφού ο Χ.Υ.Τ.Υ. σε επτά μήνες θα έχει κορεστεί.

p1

p2

p3

 

logo imageσυμβαίνει

Τροποποιείται εκτάκτως το ωράριο εξυπηρέτησης στα Κ.Ε.Π. της οδού Κυδωνίας: Την Παρασκευή, 26/02/2021
Παρουσιάστηκε επίσημα το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων: Στις 26/2/2021
Δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Την Τετάρτη, 24/02/2021
Εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης μετά την κακοκαιρία, από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.
5th Chaniartoon International Comic & Animation Festival 2021
ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
Λειτουργία ΚΕΠ Δήμου Χανίων σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Παράταση ισχύος για τους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Χανίων, Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παροχή Συσσιτίου
Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)» & «Επίδομα Στέγασης»
Ωράριο λειτουργίας Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου & Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων