main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/03/2016, Ευχαριστήριο Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις Αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στο Ιστορικό Καφέ Κήπος εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με κεντρική ιδέα την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο φαινόμενο της γυναικείας κακοποίησης και στόχο να γνωρίσει κάθε Γυναίκα θύμα βίας ότι ο Δήμος Χανίων λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας , στους χώρους του οποίου παρέχεται ασφαλής διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους.

Ο Δήμαρχος Χανίων χαιρέτισε την εκδήλωση και τόνισε ότι «η λειτουργία του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών καλύπτει πραγματικές ανάγκες, καθώς τα φαινόμενα και οι καταγγελίες για κακοποίηση και ενδοοικογενειακή βία δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Περράκη επεσήμανε στην τοποθέτηση της «Η ευαισθησία και το ενδιαφέρον παραμένουν μόνο ωραίες λέξεις αν δεν γίνονται πράξη και δράση και κυρίως αγώνας για την κατάκτηση ζωής ισότιμης, αξιοπρεπούς και απελευθερωτικής για τη γυναίκα», επίσης τόνισε ότι η επέτειος του ξεσηκωμού των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στη Ν. Υόρκη για καλύτερες συνθήκες εργασίας αποκτά νόημα όταν αναδεικνύει ζητήματα, που ταλανίζουν τη σύγχρονη γυναίκα.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φραγκάκης επισήμανε ότι «η βία αποτελεί μηχανισμό επιβολής ανισοτήτων στην οικογενειακή, επαγγελματική αλλά και προσωπική ζωή των γυναικών».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το βίντεο της ΓΓΙΦ «Τώρα Μιλάω» και μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους το έντυπο πληροφοριακό υλικό « Βία κατά των Γυναικών, Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη » της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού του Δήμου Χανίων « Η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, παρουσιάζοντας το Θεατρικό Μονόπρακτο των Φράνκα Ράμα – Ντάριο Φο «Το Ξύπνημα» και η βραδιά έκλεισε με έντεχνη μουσική από τις καλλιτέχνιδες, Ελευθερία Κοκοτσάκη και Ειρήνη Κόλλια.

Η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κα. Πετράκη ευχαρίστησε το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και τον Πρόεδρο κύριο Μιχάλη Βλατάκη που παρευρέθη στην εκδήλωση και που στη μνήμη του εξαίρετου ανθρώπου και συναδέλφου τους Γεωργίου Δημόπουλου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προέβησαν σε δωρεά ηλεκτρικών συσκευών αξίας 500 ευρώ για την ενίσχυση του Ξενώνα Γυναικών θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους του Δήμου Χανίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Βουλευτής Χανίων κυρία Βάλια Βαγιωνάκη η οποία προσέφερε οικιακή ηλεκτρική συσκευή αξίας 370 ευρώ επίσης για τον ίδιο σκοπό και η καλλιτέχνιδα κυρία Ευαγγελία Χατζηδάκη η οποία προσέφερε έργο της το οποίο δόθηκε ως δώρο στον κ. Βλατάκη για την προσφορά του.

Επίσης στη μνήμη της πολυαγαπημένης τους Βασιλικής Καραπατάκη,  θύματος πρόσφατου τροχαίου δυστυχήματος η οικογένεια και οι συγγενείς της προσέφεραν δωροεπιταγές supermarket αξίας 250 ευρώ για τη στήριξη του Ξενώνα και των φιλοξενούμενων Γυναικών και των παιδιών τους.

Ο Δήμος Χανίων θα ήθελε να ευχαριστήσει τους προαναφερόμενους αλλά και τους επιχειρηματίες που στήριξαν την εκδήλωση είτε με την προσφορά των δώρων από τις επιχειρήσεις τους είτε με την προσφορά των κερασμάτων της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις: cafe Κήπος, ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΜΑΛΑΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΩΜΑΚΗ, GALERIE DE BEAUTE, HONDOS CENTER, SEPHORA, ΤΗΕ ΒΟDY SHOP, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ELEGANCE, GLOSS EXECUTIVE, FLOU, KISS ACCESSORIES, CONSUM, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΒΟΣ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΕΤΡΑΚΗ, ΒΙΒΛΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΡΟΜΒΟΣ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ 1866, ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΒΟΗΕΜΕ», ΜΕΖΕΔΟΜΠΑΡΟ «ΝΑΜΙ», ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ "ΔΕΣΠΟΙΝΑ"

Κάθε γυναίκα, που υφίσταται οποιαδήποτε μορφή βίας, ενδοοικογενειακή βία, βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking, πορνεία, μπορεί να καλεί την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 ή να απευθύνεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων και στις τηλεφωνικές γραμμές 28213 – 41690, - 691 και - 692, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

eikona

eikona 1

eikona 2