main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/1/2016, “Διαβάζω για τους άλλους”: Με επιτυχία η α΄ συνάντηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους», πραγματοποίησαν συνάντηση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 με το κοινό της πόλης μας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Η προσέλευση και η ανταπόκριση ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών υπήρξε συγκινητική!

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια βίου μάθησης και Βιβλιοθηκών, Βαρβάρα Περράκη ήταν παρούσα στην παρουσίαση αυτού του ιδιαίτερου και ευαίσθητου εγχειρήματος και τόνισε την ανάγκη της διαρκούς κίνησης προς τον συνάνθρωπο ως σταθερή στάση ζωής, επισήμανε τη σπουδαιότητα του οργανωμένου και συστηματικού εθελοντισμού. Το πρόγραμμα "Διαβάζω για τους Άλλους" είναι ένας τρόπος κοινωνικής προσφοράς, αλλά κυρίως ικανοποιεί ανάγκες γνώσεις, μόρφωσης και ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας με κοινωνικές ομάδες, που έχουν δικαίωμα σε μια ισότιμη ζωή.

Η Πρόεδρος του δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους», Αργυρώ Σπυριδάκη, συνοδευόμενη από την υπεύθυνη δράσης του δικτύου στην Κρήτη, Μαρία Καραβασίλη, παρουσίασαν τους στόχους του κινήματος, αναφέροντας:

«Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο "Διαβάζω για τους Άλλους" αποτελείται από μια ομάδα εθελοντών, που στόχο έχει να διαβάζει σε ανθρώπους, που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι, που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, όπως ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι.

«Για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στα βιβλία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, οι εθελοντές αφιερώνουν και διαχειρίζονται ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων. Αυτή τη στιγμή στο Διαβάζω για τους Άλλους είναι πλέον των 700 εγγεγραμμένων εθελοντών από όλη της Ελλάδα και τον Ιούλιο του 2015, απέκτησε νομική υπόσταση ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ).

Μέχρι το τέλος της συνάντησης συστάθηκε επιτροπή υπεύθυνη για τη γραμματειακή υποστήριξη στην πόλη μας. Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει το έργο της με την εκπαίδευση και τη δράση των εθελοντών που θα συμμετέχουν», ανέφερε η κα Αργυρώ Σπυριδάκη.

Η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη, ανέφερε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων θα συμμετέχει στις δράσεις ζωντανών αναγνώσεων σε ιδρύματα, διαθέτοντας βιβλία από την πλούσια συλλογή της, στις ηχογραφήσεις βιβλίων λογοτεχνίας, παραχωρώντας το Music Studio της Βιβλιοθήκης, προκειμένου να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών, καθώς και το χώρο της για συναντήσεις και σεμινάρια.

Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συνάντηση αυτή μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στα τηλ. 2821341661-3 για περισσότερες πληροφορίες.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Αναστολή λειτουργίας σε δύο υπηρεσίες του Δήμου Χανίων
Εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πλουμιδάκη: Από τις 17/5/2021
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων