main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/08/2016, Συνάντηση φορέων με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων για το συντονισμό και την έναρξη υλοποίησης του έργου σύνδεσης του κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων

Συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για τη σωστή και γρήγορη υλοποίηση του έργου τη σύνδεσης του κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα.και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Φώτη Καζάση που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου.

 

Στελέχη του Δήμου Χανίων, του ΟΑΚ, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. του ΟΤΕ και της ΔΕΗ  καθώς και ο ανάδοχος εργολάβος, έκατσαν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να υπάρξει σωστός σχεδιασμός και συντονισμός προκειμένου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης για να κερδηθεί χρόνος, χρήματα και να αποφευχθεί ταλαιπωρία για το κοινό. Ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε άμεσα να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η έναρξη της μετατόπισης των δικτύων κοινής ωφελείας από την προέκταση της οδού Ζυμβρακάκηδων και τμήματος της Μουρνιών που συνδέεται με τη Γογονή, ώστε να εξασφαλισθεί η εκτροπή της κυκλοφορίας που θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

 

Το έργο «Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων» (δρόμος Μουρνιές-Γογονή) προϋπολογισμού 8.165.104,18 ευρώ, είναι ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Εκφράζω την ικανοποίησή μου καθώς βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο πριν την έναρξη υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου για την πόλη μας. Από την αρχή της θητείας μας είχα θέσει ως υψηλό στόχο να συμβάλλω στην άμεση προώθηση κατασκευής του σημαντικού συνδετήριου αυτού δρόμου που για χρόνια λιμνάζει, πράγμα το οποίο και επέτυχα κατόπιν στοχευμένων ενεργειών με τις οποίες λύθηκαν όλες οι εκκρεμότητες που εμπόδιζαν το έργο να προχωρήσει όπως οι αναγκαίες διορθώσεις των πράξεων εφαρμογής της περιοχής, η ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ κλπ.

 

Έτσι όπως καταφέραμε να πετύχουμε την ένταξη του έργου, θα προχωρήσει ταχύτατα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, της μετατόπισης των δικτύων και της κατασκευής του έργου. Ιδιαίτερα για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτησιών δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς καθώς έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα την αποζημίωση των περιουσιών, κάτι που προβλέπεται και στον προϋπολογισμό του έργου άλλωστε.

 

Είναι ένα έργο που σίγουρα θα δημιουργήσει κάποια αναστάτωση, όμως είναι τόσο σημαντικό και όλοι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που ένα τέτοιο έργο ξεκινάει. Ο Δήμος μας θα συνδράμει όπου απαιτείται για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου σε αγαστή συνεργασία με τον Ο.Α.Κ., προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν προς όφελος όλων των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας». 

 

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων