main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

1/4/2016, Υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για φέτος στα Χανιά από τη δημοτική αρχή των Χανίων

Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων εγκαινιάζει την τουριστική περίοδο της κρουαζιέρας για το 2016, υποδεχόμενο στο αγκυροβόλιο το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο “Pacific Princess” της εταιρείας κρουαζιέρας “Princess Cruises”, η οποία για πρώτη φορά επισκέπτεται τον προορισμό των Χανίων. Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 617 επιβάτες και 388 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στο Ενετικό Λιμάνι στις 7:30, προερχόμενο από τη Ρόδο και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας.

Πρόκειται για την παγκόσμια κρουαζιέρα (world cruise), που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία με μεγάλη επιτυχία, όπου για 4 σχεδόν μήνες οι επιβάτες του επισκέπτονται τις 5 ηπείρους και τις 7 θάλασσες. Όλα τα λιμάνια, που εντάσσονται στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας είναι επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά της ευρύτερης περιοχής, όπως στην περίπτωση αυτή της Ν.Α. Μεσογείου και της Ελλάδας. Τα λιμάνια που έχουν συμπεριληφθεί από τη χώρα μας είναι μόνο τα Χανιά και η Ρόδος, γεγονός πολύ σημαντικό για τον τόπο μας.

Σημειώνεται επίσης ότι και για την επόμενη χρόνια έχουν επιλεχθεί τα Χανιά για την παγκόσμια κρουαζιέρα του 2017, γεγονός που φανερώνει τη δυναμική, που έχει ο προορισμός κρουαζιέρας των Χανίων, ο οποίος έχει καθιερωθεί στις κορυφαίες επιλογές όλων σχεδόν των πολυτελών εταιρειών κρουαζιέρας.

Με την αφορμή του κατάπλου της εταιρείας για πρώτη φορά στα Χανιά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα τουρισμού, Γιάννης Μαράκης, και ο συνεργάτης του Δημάρχου και πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης, συναντήθηκαν εθιμοτυπικά με τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου, στον οποίο επέδωσαν αναμνηστική πλακέτα και ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά. Ο Πλοίαρχος με την σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους των επιβατών και της εταιρείας για την υποδοχή, καθώς και την ικανοποίησή του για την ασφάλεια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον Ενετικό Λιμένα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε:

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που σήμερα ξεκινά η φετινή σαιζόν με το πρώτο κρουαζιερόπλοιο από μία εταιρεία, που επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρουαζιέρας, που πραγματοποιεί. Η επιλογή των Χανίων είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας, που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων με την αναλυτική παρουσίαση του προορισμού των Χανίων στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις Η.Π.Α. Αυτές οι προσπάθειες, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα έχουν αποδώσει σε συνεργασία πάντα και με τους υπολοίπους εμπλεκομένους με την κρουαζιέρα. Στα Χανιά φέτος έχουμε σημαντική αύξηση της κρουαζιέρας και γι΄ αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Οι επισκέπτες μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για τον τόπο μας, γι' αυτό και θα πρέπει οι παρεχόμενες υπηρεσίες από όλους τους εμπλεκόμενους να είναι υψηλού επιπέδου”.

p1

p2

p3

p4

logo imageσυμβαίνει

Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021