main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

2/2/2016, Βραβείο από το Συμβούλιο της Ευρώπης στον Δήμο Χανίων ΠΟΛΗ “12 ΑΣΤΕΡΩΝ” ΤΑ ΧΑΝΙΑ – Δήλωση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων - 12 Star City», απένειμε στο Δήμο Χανίων το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.) το 2015.

Το εν λόγω βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συμμετέχοντας στην ετήσια συνάντηση, που διοργάνωσε το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι. Στη συνάντηση συμμετείχαν και άλλοι φορείς και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ευρώπη (Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία, Ουγγαρία, κ.α.), ενώ ο Δήμος Χανίων ήταν ο μοναδικός, που εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο χώρας.

Ο κ. Βάμβουκας κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασε στους συμμετέχοντες την πόλη των Χανίων, ενώ πραγματοποίησε και διεξοδική παρουσίαση με εποπτικό υλικό των πλούσιων δράσεων του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της Ε.Ε.Τ.Δ. 2015. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων διατύπωσε τις προτάσεις του αναφορικά με την κύρια θεματολογία των δράσεων για τη διοργάνωση της Ε.Ε.Τ.Δ. 2016. Οι προτάσεις αυτές περιστράφηκαν γύρω από το προσφυγικό ζήτημα και την ένταση, που παρουσιάζει στην παρούσα φάση, τον σεβασμό της ανεξιθρησκείας και των διαφορετικών πεποιθήσεων, την κοινωνική αλληλεγγύη και την υλοποίηση ενεργειών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανέχειας.

Σχολιάζοντας την εν λόγω διάκριση ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει:

“Η διάκριση, που λαμβάνει ο Δήμος μας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για αναγνώριση των προσπαθειών, που καταβάλλουμε για να διαμορφώσουμε ένα Δήμο με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Συνεχίζοντας μία προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2011, φέρνουμε τους δημότες μας πιο κοντά στις αρχές της τοπικής δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, καθώς και όλους όσους συνεργάστηκαν για τις υψηλού επιπέδου δράσεις, που διοργανώθηκαν από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου 2015, με έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους, οι οποίες σχετίζονταν με το κεντρικό θέμα της ευρωπαϊκής εβδομάδας: Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες”.

p1

p2

p3

p4

 

 

logo imageσυμβαίνει

Δωρεάν διανομή ειδών Παντοπωλείου σε δικαιούχους Προγράμματος ΤΕΒΑ /FEAD
Ξεκινούν οι εγγραφές για την Παιδική Εξοχή-Κατασκήνωση του Δήμου Χανίων στον Καλαθά
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/6
“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”: Θεατρική Παράσταση στις 30/6 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης
Εκδηλώσεις για τα 200 χρονιά από την Επανάσταση του 1821 στην Κοινότητα Μουρνιών: Στις 23/6
Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021