main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

6/6/2016, Συμμετοχή Δήμου Χανίων στο p-public 2016 με ποικίλες δράσεις

O Δήμος Χανίων υποστηρίζοντας όπως κάθε χρόνο το ετήσιο Φεστιβάλ του p-public, που είναι αφιερωμένο στον δημόσιο χώρο, συμμετείχε και φέτος τόσο στα δρώμενα όσο και στις διαλέξεις του Φεστιβάλ.

Ειδικότερα, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου αποδεχόμενη την πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ συμμετείχε στις διαλέξεις με μία τοποθέτηση για τους δημόσιους χώρους παιχνιδιού στον Δήμο Χανίων. Ακολούθως, παρουσιάστηκαν οι σημερινοί δημόσιοι χώροι παιχνιδιού του Δήμου, αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με τη σημερινή νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε μεταξύ άλλων και στις κοινωνικές ανάγκες, που καλύπτουν οι χώροι παιχνιδιού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ την Κυριακή 5 Ιουνίου, πίσω από την Παλιά Ηλεκτρική ο Δήμος Χανίων συμμετείχε με τη δράση “p-p-play την παιδική χαρά της γειτονιάς μας! Ο μυστικός παιδόκηπος!”, στην οποία έδωσε το παρόν και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας. Πρόκειται για ένα σημείο χαρακτηρισμένο στο σχέδιο πόλης ως “παιδική χαρά”, το οποίο ωστόσο πριν τη συγκεκριμένη δράση ήταν απροσπέλαστο (περίφραξη με τοιχείο) δύσβατο και μη αξιοποιήσιμο από τους κατοίκους της γειτονιάς. Ο χώρος καθαρίστηκε και αξιοποιήθηκε για το κοινό με την άμεση συμβολή του Τμήματος Πρασίνου και των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου.

Μάλιστα, ο χώρος της παιδικής γωνιάς απέκτησε όνομα και σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, fb: ο μυστικός παιδόκηπος.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν από τον Δήμο Χανίων τα αποτελέσματα του συμμετοχικού σχεδιασμού, που είχε ήδη πραγματοποιήσει με το 12o, το 18ο και το 26ο Νηπιαγωγείο.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ έγιναν δράσεις, που είχαν προκύψει από τον συνεργατικό σχεδιασμό και εφαρμόστηκε εκ νέου ο συμμετοχικός σχεδιασμός με παιδιά εν δράσει, κατοίκους της γειτονιάς και εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά σε συνεργασία με τους μηχανικούς σχεδίασαν παίζοντας και έπαιξαν σχεδιάζοντας.

p1

p2

p4

p5

p6

p7

p8

p3

logo imageσυμβαίνει

Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/6
“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”: Θεατρική Παράσταση στις 30/6 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης
Εκδηλώσεις για τα 200 χρονιά από την Επανάσταση του 1821 στην Κοινότητα Μουρνιών: Στις 23/6
Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021