main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

31/8/2016, Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Δήμου Χανίων – Φορέα Πολιτισμού Ρ.Ι.Κ.

Η δημιουργία ενός άτυπου νησιωτικού πολιτιστικού δικτύου, που θα επικεντρώνεται στην προστασία, ανάδειξη, προώθηση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος και του πολιτισμικού προϊόντος των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας περιλαμβάνεται στους στόχους του πρωτοκόλλου συνεργασίας, που υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 31/8/2016, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Θανάση Τσώκο.

“Ήταν μεγάλη η χαρά μας να υποδεχτούμε στο Δημαρχείο την αντιπροσωπεία των αδελφών μας Κυπρίων, με σκοπό να υπογράψουμε ένα πολιτιστικό πρωτόκολλο συνεργασίας για την ενδυνάμωση της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης, μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας ενισχύονται οι πολιτιστικές ανταλλαγές, αλλά και η οικονομία των δύο νησιών.

“Τα Χανιά είναι γνωστό ότι έχουν πολύ στενούς δεσμούς με την Κύπρο, καθώς ο Δήμος μας έχει αδελφοποιηθεί με Δήμους της Μεγαλονήσου, υπάρχει η αεροπορική σύνδεση, που μας βοηθάει, ενώ ανταλλαγές πραγματοποιούνται και στον εκπαιδευτικό τομέα, μέσω των Πανεπιστημίων μας. Αναπτύσσουμε την εξωστρέφεια μας, ενώ παράλληλα επικοινωνούμε καλύτερα με τις περιοχές, που συμμετέχουν στο εν λόγω δίκτυο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας. 

“Στόχος είναι η ανταλλαγή ιδεών και η ανάπτυξη κοινών δράσεων, οι οποίες θα ενδυναμώσουν την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα δύο νησιά. Είναι σημαντική αυτή η ανταλλαγή, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, που βιώνουμε όλοι μας”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ρ.Ι.Κ., Θανάσης Τσώκος.

Της υπογραφής του Πρωτοκόλλου, ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 1866 η κοινή εκδήλωση Δήμου Χανίων – Φορέα Πολιτισμού Ρ.Ι.Κ.με τίτλο: “Κύπρος – Κρήτη αδελφάδες πρώτες...”, στην οποία συμμετείχαν παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα τόσο από την Κύπρο, όσο και από τα Χανιά. Η εκδήλωση εντασσόταν στη δέσμη των παράλληλων δράσεων του «Αγροτικού Αυγούστου 2016».

Σημειώνεται ότι στην αντιπροσωπεία του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο Γενικός Διευθυντής, οι Διευθυντές Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, Παραγωγοί προγραμμάτων, καλλιτεχνικά και παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα από την Κύπρο, ακροατές και τηλεθεατές του Ρ.Ι.Κ. 

p1

p2

p2

p3

p4

p4

p4

p3

p3

p3

logo imageσυμβαίνει

Δωρεάν διανομή ειδών Παντοπωλείου σε δικαιούχους Προγράμματος ΤΕΒΑ /FEAD
Ξεκινούν οι εγγραφές για την Παιδική Εξοχή-Κατασκήνωση του Δήμου Χανίων στον Καλαθά
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/6
“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”: Θεατρική Παράσταση στις 30/6 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης
Εκδηλώσεις για τα 200 χρονιά από την Επανάσταση του 1821 στην Κοινότητα Μουρνιών: Στις 23/6
Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021