main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/3/2016, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους της Π.Ε Χανίων για μεταναστευτικό και παραχώρηση παραλιών

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης και όλοι οι Δήμαρχοι του νομού Χανίων, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Καντάνου - Σελίνου Αντώνης Περράκης, Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου, Σφακίων Γιάννης Ζερβός, Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, συναντήθηκαν προκειμένου από κοινού να αναλάβουν δράση αλλά και να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μεταναστευτικό αλλά και το σχεδιασμό από πλευράς κυβέρνησης για το θέμα της παραχώρησης των παραλιών στους Δήμους.

Στην πολύωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον κ. Βάμβουκα για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης  μαζί με τον πρόεδρο της ΠΕΔ του νησιού Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό, με υπουργούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό αλλά και για το μείζων ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών.

Όπως τονίστηκε κατά την ενημέρωση από το Δήμαρχο Χανίων, η Κρήτη σε πρώτη φάση δεν βρίσκεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το θέμα της υποδοχής των προσφύγων, ενδέχεται όμως να βρίσκεται στην επόμενη φάση και ως εκ τούτου το ενδεχόμενο αυτό δημιούργησε τη συνθήκη μιας από κοινού απόφασης και δράσης:

«Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν βρισκόμαστε στην πρώτη φάση, πιθανόν στη δεύτερη φάση σχεδιασμού να υπάρξει μια μικρή συμβολή του νησιού στο πρόβλημα του μεταναστευτικού και ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει. Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει ανάγκη να λειτουργήσει ένας χώρος ο οποίος θα είναι χώρος προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών οι οποίοι θα έρθουν ενδεχομένως στα νότια παράλια του νομού Χανίων. Αυτό είναι κοινή μας θέση  όπως είναι και η συνολική χρηματοδότηση της δομής αυτής από το κράτος».

Το άλλο σημαντικό θέμα της συνάντησης που προκάλεσε την αντίδραση των Δημάρχων και του Αντιπεριφερειάρχη του νομού Χανίων, είναι ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός της κυβέρνησης για την παραχώρηση των παραλιών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε:

«Διαφωνούμε κάθετα με τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης στο θέμα της παραχώρησης των παραλιών που πλήττει καταφανέστατα τους Δήμους. Η αντίδρασή μας είναι καθολική και διαφωνούμε πλήρως με την αντιστροφή του οικονομικού αντικειμένου εις βάρους των Δήμων και υπέρ του Δημοσίου αλλά και στο ενδεχόμενο της μη παραχώρησης φέτος των παραλιών στους Δήμους, αλλά τη δημοπράτησή τους μέσω του κράτους με τη χρησιμοποίηση των κατά τόπους γραφείων της Κτηματικής Υπηρεσίας. Πιστεύουμε όλοι ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι σε λάθος κατεύθυνση και ότι αν δεν αλλάξει θα οδηγηθούμε σε πολύ μεγάλα προβλήματα όσων αφορά τη διαχείριση των παραλιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα μας ως τουριστικός προορισμός».

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες  αξιολόγησαν ως θετική εξέλιξη την παραχώρηση του πρώην Ψυχιατρείου Χανίων στο Δήμο για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και χαιρέτησαν αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων.

p1

 

 

logo imageσυμβαίνει

Τροποποιείται εκτάκτως το ωράριο εξυπηρέτησης στα Κ.Ε.Π. της οδού Κυδωνίας: Την Παρασκευή, 26/02/2021
Παρουσιάστηκε επίσημα το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων: Στις 26/2/2021
Δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Την Τετάρτη, 24/02/2021
Εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης μετά την κακοκαιρία, από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.
5th Chaniartoon International Comic & Animation Festival 2021
ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
Λειτουργία ΚΕΠ Δήμου Χανίων σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Παράταση ισχύος για τους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Χανίων, Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παροχή Συσσιτίου
Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)» & «Επίδομα Στέγασης»
Ωράριο λειτουργίας Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου & Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων