main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/01/2017, Ενεργοποίηση μικτού κλιμακίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων για τη βελτίωση της κατάστασης του οδικού δικτύου

 

Μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων ενεργοποιείται άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα και οι λακκούβες, που έχουν προκύψει στο οδικό δίκτυο σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων, έπειτα και από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή μας.

 

Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 23/1/2017, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, στο Δημαρχείο, θα γίνει καταγραφή των περιπτώσεων, που απαιτείται άμεση παρέμβαση από πλευράς του Δήμου, ενώ θα καταγραφούν και τα σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας, προκειμένου να ζητηθεί από μέρους της η διόρθωση της υφιστάμενης κατάστασης.

 

Μάλιστα, όπως γνωστοποιήθηκε σύντομα ξεκινά εργολαβία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αναφορικά με τα ασφαλτικά, ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται ακόμη μία εργολαβία της Δημοτικής Επιχείρησης και του Δήμου Χανίων.

 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Δήμος Χανίων και Δ.Ε.Υ.Α.Χ., προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να διορθώσουμε το πρόβλημα, που προέκυψε με την κακοκαιρία στο ήδη επιβαρυμένο οδικό μας δίκτυο”, τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι είναι αδύνατο να επισκευαστεί το σύνολο του δικτύου, λόγω των περιορισμένων οικονομικών πόρων του Δήμου. Μας έχει μεταβιβαστεί από το Κράτος η ευθύνη της συντήρησης του οδικού δικτύου, χωρίς να μας έχουν δοθεί οι ανάλογοι πόροι”, προσθέτει ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι ο “Καλλικρατικός” Δήμος Χανίων στην παρούσα φάση λαμβάνει πόρους, που αντιστοιχούν σε αυτούς, που λάμβανε κατά το παρελθόν ο πρώην Δήμος Ελ. Βενιζέλου.

 

Θα ενεργοποιηθεί συγκρότημα παραγωγής ασφαλτομίγματος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και με τη συνδρομή προσωπικού και μηχανημάτων της Τεχνικής μας Υπηρεσίας θα παρέμβουμε με τις δικές μας δυνάμεις”, κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τις Δημοτικές Ενότητες, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, ο Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Κώστας Στεργιάννης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

photo1

photo2

logo imageσυμβαίνει

Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021