main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/04/2017, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Εργαστήκαμε συντονισμένα & μεθοδικά για την έναρξη του έργου της σύνδεσης του κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων”

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την έναρξη των εργασιών στον κόμβο Μουρνιών:

“Εκφράζω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για την έναρξη του πολύ σημαντικού έργου της σύνδεσης του κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων, προϋπολογισμού 8.165.104,18€. Πρόκειται για τον εξαιρετικής σημασίας συνδετήριο κόμβο και την είσοδο της πόλης από τις περισσότερες περιοχές του Δήμου μας. Η ικανοποίησή μου όμως είναι διπλή, καθώς, έπειτα από ενέργειές της δημοτικής μας αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως της Υπηρεσίας Δόμησης, συμβάλλαμε καθοριστικά στην απεμπλοκή ενός έργου, που αναμέναμε πολλά χρόνια.

Από την αρχή της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής είχα θέσει ως στόχο να συμβάλλω στην άμεση προώθηση της κατασκευής του σημαντικού αυτού συνδετήριου δρόμου, δίνοντας λύση στο θέμα των διορθώσεων των πράξεων εφαρμογής της περιοχής, καθώς το ζήτημα δεν είχε επιλυθεί επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εξασφαλίσαμε ακόμη το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου, προτείνοντας την υποβολή της πρότασής του σε συγκεκριμένη πρόσκληση για ένταξη έργων του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αφορούσε τμήματα του Β.Ο.Α.Κ. εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Παράλληλα, συντονιστήκαμε με τον Ο.Α.Κ., που έχει την ευθύνη για την εκτέλεση του έργου, ώστε να γίνουν ταυτόχρονα οι οδεύσεις όλων των δικτύων, για να μην προκύψουν στο μέλλον νέα εκσκαφές, ενώ έχουμε από κοινού ασχοληθεί με τον εργοταξιακό του σχεδιασμό και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να προκληθούν οι λιγότερες δυνατές οχλήσεις.

Ως δημοτική αρχή εργαστήκαμε συντονισμένα και μεθοδικά στην κατεύθυνση του κοινού οφέλους και θα συνδράμουμε, όπου απαιτείται, για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου σε στενή συνεργασία με τον Ο.Α.Κ., προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας”.

 

photo

logo imageσυμβαίνει

Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/6
“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”: Θεατρική Παράσταση στις 30/6 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης
Εκδηλώσεις για τα 200 χρονιά από την Επανάσταση του 1821 στην Κοινότητα Μουρνιών: Στις 23/6
Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021