main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/5/2017, “Υιοθέτησε το πάρκο της γειτονιάς σου”: Με επιτυχία η δράση του Δήμου Χανίων στον αναβαθμισμένο κοινόχρηστο χώρο, στο Καμπάνι Ακρωτηρίου

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 23/5/2017, από τον Δήμο Χανίων, με την αρωγή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, η δράση “Υιοθέτησε το πάρκο της γειτονιάς σου”στον αναβαθμισμένο κοινόχρηστο χώρο στο Καμπάνι Ακρωτηρίου. Στόχος της δράσης ήταν αφενός η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και αφετέρου η προστασία των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων (πάρκων, παιδικών χαρών, κ.α.), σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου των βανδαλισμών στην πόλη μας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Τμημάτων Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου μας, προκειμένου οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών να απασχοληθούν δημιουργικά στην ασφαλή και πιστοποιημένη παιδική χαρά, την οποία μετατρέψαμε από ένα εγκαταλειμμένο πάρκο σε στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και να προβούν σε δενδροφυτεύσεις με τη βοήθεια του προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου μας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι είναι αρκετά τα περιστατικά βανδαλισμών στον Δήμο μας, ενώ, όπως γνωστοποίησε, βανδαλισμοί σε παιδικές χαρές και έργα κοινής ωφελείας σημειώνονται ακόμη και πριν αυτά παραδοθούν προς χρήση. “Εμείς οι ίδιοι ως δημότες θα πρέπει να προστατεύουμε τους κοινόχρηστους χώρους και αυτή η αντίληψη θα πρέπει να καλλιεργείται από νωρίς τόσο στο σχολείο όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον. Είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι η δημόσια περιουσία αποτελεί ιδιοκτησία όλων μας, προκειμένου να αλλάξουν οι άσχημες νοοτροπίες στη χώρα μας, που επιτρέπουν την ανοχή στους βανδαλισμούς και στις καταστροφές”, παρατήρησε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Μηλιαράκης, τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική βιωματική δράση, αναγνωρίζοντας, όπως δήλωσε, την προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς.

Σημειώνεται ότι η δράση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Ε΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών, περιελάμβανε μεταξύ άλλων:

  • Δενδροφύτευση, σε χώρο πλησίον του πάρκου

  • Τουρνουά σκάκι στην υπαίθρια σκακιέρα

  • Τουρνουά πινγκ – πονγκ.photo

photo

photo

photo

photo

 

#Ακρωτήρι,#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#Πολιτισμός ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Τροποποιείται εκτάκτως το ωράριο εξυπηρέτησης στα Κ.Ε.Π. της οδού Κυδωνίας: Την Παρασκευή, 26/02/2021
Παρουσιάστηκε επίσημα το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων: Στις 26/2/2021
Δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Την Τετάρτη, 24/02/2021
Εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης μετά την κακοκαιρία, από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.
5th Chaniartoon International Comic & Animation Festival 2021
ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
Λειτουργία ΚΕΠ Δήμου Χανίων σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Παράταση ισχύος για τους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Χανίων, Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παροχή Συσσιτίου
Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)» & «Επίδομα Στέγασης»
Ωράριο λειτουργίας Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου & Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων