main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/6/2018, Τοποθέτηση δημοτικής αρχής Χανίων

Στην ακόλουθη τοποθέτηση προέβη σήμερα, Δευτέρα 25/6/2018, η δημοτική αρχή των Χανίων, έπειτα από τη γραπτή δήλωση της Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης «Χανιά, Μαζί για τον Δήμο μας», Ν. Αγγελάκη:

“Είναι “εικονική πραγματικότητα” η εξασφάλιση 2,5 εκατ. € για τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη; Είναι άραγε φτηνός λαϊκισμός η αντιστροφή της πραγματικότητας, στην οποία επιδίδεται η κα. Αγγελάκη για να προβληθεί η ίδια, κάνοντας αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή;

Κατά τη γνώμη μας αυτός ο τρόπος εκθέτει την ίδια και να της θυμίσουμε με την ευκαιρία ότι τα ίδια έλεγε και για το έργο της Νέας Χώρας.

Η ίδια και η παράταξή της, μαζί δυστυχώς με το σύνολο των Συμβούλων της μειοψηφίας, δεν ψήφισαν πριν από έναν χρόνο για την απόκτηση του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Τζανακάκη, με τη χρηματοδότηση των 500.000 € από το Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τώρα, που η επιτυχία της δημοτικής αρχής είναι δεδομένη, μετά την εξασφάλιση από τον Δήμο Χανίων του ποσού των 2,5 εκατ. € για την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του κτιρίου, θα όφειλε να παραδεχτεί τη σημαντική επιτυχία της δημοτικής αρχής για τον Δήμο και την πόλη μας.

Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η ανάγκη δημιουργίας Βιβλιοθήκης είναι μια πραγματική ανάγκη, που και άλλες δημοτικές αρχές στο παρελθόν είχαν αναγνωρίσει, αλλά η παρούσα κατάφερε να επιλύσει.

Επειδή δε η κα. Αγγελάκη είναι πολιτικός μηχανικός θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν συμφωνεί με το ό,τι, όταν θέλουμε να χτίσουμε ένα σπίτι, χρειάζεται πρώτα να εξασφαλίσουμε το οικόπεδο, να έχουμε βρει τα χρήματα, να έχουμε τις σχετικές μελέτες και άδειες, πριν ξεκινήσει η κατασκευή του.

Αν η ίδια έχει κάποιο άλλο “μαγικό τρόπο” αυτόματης εκτέλεσης ενός έργου, εν προκειμένω της Βιβλιοθήκης, να μας το πει, αλλιώς θα πρέπει να αναμετρηθεί με τη δική της “εικονική πραγματικότητα”.

Τα έργα, που ήδη εκτελούνται, είτε έχουν τελειώσει, είτε βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης ή σε στάδιο σχεδιασμού από την παρούσα δημοτική αρχή, είναι έργα τεράστιας σημασίας για το παρόν και το μέλλον των Χανίων. Αυτό πλέον δεν κρύβεται από την “εικονική πραγματικότητα” κανενός.

Όταν είναι κάτι θετικό για τον τόπο μας, όλοι οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να το στηρίξουμε, αν η ενασχόλησή μας με τα κοινά έχει ως στόχο το δημόσιο συμφέρον και όχι το ατομικό.

Για την παρούσα δημοτική αρχή δεν υφίσταται “εικονική πραγματικότητα”, αλλά πραγματικότητα. Προς απόδειξη αυτού παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από έργα, που είτε ολοκληρώνονται είτε έχουν ολοκληρωθεί”.

p1

p2

p3

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»