main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/10/2018, Σε εφαρμογή το πλάνο για την επίλυση των πλημμυρικών φαινομένων που “βασανίζουν”, για δεκαετίες, τον Δήμο Χανίων. Σε εξέλιξη το αντιπλημμυρικό έργο στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων

Τ. Βάμβουκας: Επιλύουμε θέματα που ταλανίζουν, για πολλά χρόνια, την πόλη μας


p1

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων κ.Τάσου Βάμβουκα και με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2017, συστάθηκε επιτροπή του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να τεθεί ένας προγραμματισμός για την επίλυση των πλημμυρικών φαινομένων που ταλανίζουν τον Δήμο.


p2

Η, εν λόγω, επιτροπή κατέγραψε όλα τα προβλήματα που υφίστανται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων και αφορούν την μη ομαλή παροχετευτικότητα των αγωγών μέσω των οποίων, μεταφέρονται τα όμβρια ύδατα. Πλέον έχει μπει σε εφαρμογή το συγκεκριμένο πλάνο για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, με έργα που, ήδη, πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, σε διάφορα σημεία του Δήμου Χανίων.

p3

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας έκανε την Τετάρτη (17/10) το μεσημέρι, αυτοψία στο έργο που πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, το οποίο αποτελεί το βασικό ρέμα που μεταφέρει τα όμβρια νερά από την περιοχή του Δαράτσου. Με το έργο αυτό, που γίνεται από τη ΔΕΥΑΧ, υπογειοποιείται το δίκτυο, κάτι που θα διευκολύνει την ομαλή μεταφορά των ομβρίων υδάτων, ώστε, στο εξής, να αποφεύγονται φαινόμενα εμφράξεως του καναλιού και πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου.

Πρόκειται για ένα έργο χαμηλού κόστους, που ο Δήμος Χανίων πραγματοποιεί με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ και θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Να τονιστεί επίσης ότι, ευρύτερα, στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων και έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο δημιουργούνται κανάλια που καθοδηγούν τα όμβρια ύδατα. Προχωράμε να επιλύσουμε θέματα που ταλανίζουν την πόλη μας εδώ και δεκαετίες”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.Μαζί με το Δήμαρχο Χανίων, παρόντες στην αυτοψία εκτέλεσης του έργου που πραγματοποιείται στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, ήταν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Σταύρος Φιωτάκης και Αντώνης Βαρδάκης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαράτσου Μαρία Κουτουλάκη και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ, Κώστας Στεργιάνης.

logo imageσυμβαίνει

"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στις 02/12/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»