main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

21/12/2018, Δύο χρόνια λειτουργίας για το Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων – Επίσκεψη Δημάρχου Χανίων στη δομή

Το Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη συγκεκριμένη δομή, που συμπληρώνει δύο χρόνια διαρκούς λειτουργίας, ο κ. Βάμβουκας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε ζεστό κλίμα με τους φιλοξενούμενους, στους οποίους μοιράστηκαν και συμβολικά δώρα εν όψει των εορτών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: “Συμπληρώθηκαν ήδη δύο χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Νυχτερινού Καταφυγίου Αστέγων του Δήμου μας. Στόχος μας εξ αρχής ήταν να δημιουργήσουμε μία δομή, που έλειπε από την πόλη μας και ήταν άκρως απαραίτητη για τους λιγότερο ευνοημένους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Οτιδήποτε μπορούμε να προσφέρουμε είτε ατομικά είτε συλλογικά σε αυτούς τους ανθρώπους, κυρίως αγάπη και ενδιαφέρον, μας το ανταποδίδουν πολλαπλάσια με τον τρόπο τους”.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος επισημαίνει: “Εδώ και δύο χρόνια συνάνθρωποι μας, που πριν διέμεναν στο δρόμο, βρίσκουν ένα χώρο ζεστό, ένα χώρο ανθρώπινο, ένα σημείο αναφοράς και πολλαπλής στήριξης. Η προσπάθεια αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας συνεχίζεται και ο πήχης ανεβαίνει όλο και ψηλότερα. Το ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο και σωστά καταρτισμένο προσωπικό της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει, όπως έχει πράξει και μέχρι σήμερα. Τους ευχαριστώ θερμά, όπως επίσης ευχαριστώ και τους συνδημότες μας, που έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει αυτή τη δομή”.

Επισημαίνεται ότι στο διάστημα της διετούς λειτουργίας του Νυχτερινού Καταφυγίου Αστέγων του Δήμου Χανίων φιλοξενήθηκαν σε αυτό περισσότεροι από 100 συνάνθρωποι μας, στους οποίους προσφέρθηκε διανυκτέρευση, διασύνδεση με άλλους φορείς, ιατρική περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη, κοινωνικά επιδόματα, κ.α.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021