main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/8/2018, Δήμος Χανίων: “Έργα πνοής” στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας. Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας επιθεώρησε τρία σημεία όπου εκτελούνται έργα και τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής

Τ. Βάμβουκας: “Η παρούσα δημοτική αρχή αποδίδει ένα πολύ σημαντικό έργο στην Δημοτική Ενότητα Σούδας”.

p1

Κυκλοφοριακή “ανάσα” δίδεται στην περιοχή της Σούδας, με τις εργασίες που πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων στην οδό Κυκλάδων. Πρόκειται για το δρόμο που συνδέει την Λεωφόρο Κ. Καραμανλή (Λεωφόρος Σούδας) με τις οδούς Ειρήνης και Ακρωτηρίου του Βλητέ. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, που αποτελεί μέρος ενός συνολικού “πακέτου” εργασιών στην περιοχή της Σούδας που πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων (με διανοίξεις δρόμων, ασφαλτοστρώσεις, δημιουργίας πεζοδρομίων κτλ) θα διευκολύνει την καθημερινότητα τόσο των μόνιμων κατοίκων της Σούδας, αλλά και του Ακρωτηρίου, όσο και ευρύτερα, όλων των Δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης των Χανίων.

p2

Στο σημείο έκανε την Παρασκευή (24/8) το πρωί, επιθεώρηση της εξέλιξης των έργων, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, Κωνσταντίνο Φωκά και υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα συγκεκριμένα έργα μάλιστα, βάσει, του χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2018.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας δήλωσε:

 

Βοηθάμε την περιοχή της Κάτω Σούδας να “ανασάνει” και παράλληλα αυξάνουμε την ασφάλεια με την οποία θα κινούνται τα οχήματα, στην περιοχή”.

 

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε επίσης ότι: Το συγκεκριμένο έργο θα συμπληρωθεί με ένα ακόμα σημαντικό έργο που βρίσκεται πολύ κοντά στην έγκρισή του. Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που θα λύσει το πρόβλημα με τις πλημμύρες σε πολλές περιοχές όπως της Κάτω Σούδας, του Βλητέ, ένα πρόβλημα το οποίο ξεκινά από τα Λιβάδια στον Αγ. Ιωάννη”.

 

Να σημειωθεί ότι από την οδό Κυκλάδων θα μπορεί να γίνεται διέλευση μόνο των Ι.Χ. και όχι των φορτηγών. Η οδός Κυκλάδων θα είναι μονόδρομος και θα έχει ροή από τη Λεωφόρο Σούδας προς την οδό Ακρωτηρίου Βλητέ. Η οδός Ειρήνης θα έχει ροή από την οδό Ακρωτηρίου Βλητέ, έως την Λεωφόρο Σούδας.

 

Συν τοις άλλοις, στην περιοχή της Σούδας εκτελούνται κι άλλα σημαντικά έργα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και θα προσδώσουν μια πιο ελκυστική εικόνα. Ο Δήμος Χανίων κατασκευάζει τρεις “πράσινες νησίδες” από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στην περιοχή της ΕΡΑ Χανίων, το οποίο έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος διαπίστωσε “ιδίοις όμμασι” ότι το συγκεκριμένο σημείο αποκτά μια μορφή που είναι όμορφη και ελκυστική. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθεί το σχολάζον περίπτερο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

p3

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Χανίων επιθεώρησε τις εργασίες ανακατασκευής της Παιδικής Χαράς της περιοχής του Αγίου Νικολάου στη Σούδα. Ο Δήμος Χανίων προχωρά σε ανακατασκευή της παλιάς παιδικής χαράς, τοποθετώντας νέα πιστοποιημένα όργανα, νέο δάπεδο και έτσι η νέα παιδική χαρά θα αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά της περιοχής και τους γονείς που θα τα συνοδεύουν.

Τέλος, υπάρχει προγραμματισμός για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς του Αγίου Νεκταρίου.

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά