main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/3/2018, Ολοκληρώθηκε η περιπατητική διαδρομή στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων – Αυτοψία Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

Παραδόθηκε σήμερα, Τρίτη 13/3/2018, στον Δήμο Χανίων από τον ανάδοχο εργολάβο το έργο “ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ”.

Αυτοψία στο σημείο, όπου βρισκόταν για την παραλαβή του έργου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Ο κ. Βάμβουκας σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο, που ήδη έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν τόσο οι Χανιώτες όσο και οι επισκέπτες του Δήμου μας. “Σκεφτήκαμε πριν από δύο χρόνια ως δημοτική αρχή ότι αυτός ο χώρος θα πρέπει να υπηρετήσει μια ανάγκη, που είχε προκύψει για τους ανθρώπους, που το επισκέπτονταν. Επρόκειτο για μία άτυπα χαραγμένη διαδρομή από τον βηματισμό όσων έτρεχαν ή περπατούσαν γύρω από το κεντρικό πάρκο της περιοχής, ωστόσο, υπήρχαν κίνδυνοι από πέτρες κι άλλα εμπόδια, ενώ και η εικόνα δεν ήταν καλή. Εξασφαλίσαμε, λοιπόν, τις απαραίτητες άδειες και διαμορφώσαμε τη διαδρομή, πλάτους περίπου 3 μ., με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, με αποτέλεσμα με ασφάλεια πλέον το κοινό να το απολαμβάνει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο κ. Βάμβουκας, η εν λόγω διαδρομή υπέστη καταστροφή από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα αυτή να διαμορφωθεί εκ νέου. “Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ, ήδη έχουμε εγκαταστήσει όργανα γυμναστικής ανοιχτού χώρου για τους επισκέπτες του πάρκου, έχουμε αποκαταστήσει την περίφραξη, ενώ στον προγραμματισμό μας περιλαμβάνεται και ο φωτισμός περιμετρικά της διαδρομής για περισσότερη ασφάλεια στον χώρο”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Για το έργο δαπανήθηκαν, αρχική και συμπληρωματική σύμβαση, 34.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.). Σημειώνεται ότι μεταξύ των εργασιών, που εκτελέστηκαν, περιλαμβάνονται οι εργασίες συντήρησης του χωμάτινου διαδρόμου περιπατητικής διαδρομής στο άλσος των Αγ. Αποστόλων και η αποκατάσταση των υφιστάμενων αργολιθοδομών.

p1

p2

p3

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.