main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/9/2018, Ανάδειξη του τουριστικού & πολιτιστικού πλούτου των Χανίων – Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Ε.Π. «Κρήτη» 2014-2020

Στις 30-8-2018 υποβλήθηκε επιτυχώς στο Ε.Π. «Κρήτη» 2014-2020 η αίτηση χρηματοδότησης της προτεινόμενης πράξης με τίτλο: “Αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων”, συνολικού προϋπολογισμού €276.806,72.

Αντικείμενο της πράξης είναι η ανάδειξη των σημαντικότερων στοιχείων πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος επτά Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων: Αποκορώνου, Γαύδου, Καντάνου-Σελίνου, Κισσάμου, Πλατανιά, Σφακίων, Χανίων, μέσα από την υλοποίηση ενός συνόλου καινοτόμων συνδυαστικών δράσεων καταγραφής, αποτύπωσης, προβολής κι ανάπτυξης εφαρμογών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών - Τ.Π.Ε.

Στόχος είναι η από κοινού ανάδειξη ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής τους, αλλά και η προώθηση δράσεων, που στοχεύουν στην ενσωμάτωση της ευρύτερης στρατηγικής ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην πράξη συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων με διακριτό, υποστηρικτικό ρόλο, ο οποίος αφορά την επιμέλεια και έγκριση του περιεχομένου των κειμένων για τους αρχαιολογικούς χώρους/μνημεία/μουσεία, που ανήκουν στη διοικητική – γεωγραφική δικαιοδοσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦ.Α.) Χανίων και περιλαμβάνονται στο φυσικό αντικείμενο της προτεινόμενης Πράξης.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, σε δήλωσή της εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της για την εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου Χανίων με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού στο πλαίσιο της προετοιμασίας και υποβολής της πρότασης. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και μετά την ενδεχόμενη θετική έκβαση της αξιολόγησης και ένταξής της για χρηματοδότηση, ενώ ευχόμαστε η συλλογική αυτή προσπάθεια να είναι η αφετηρία νέων συνεργασιών διαμόρφωσης κοινών στόχων ανάπτυξης, υλοποίησης έργων και αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων προς όφελος των Χανίων”, αναφέρει στη δήλωσή της η κα. Τσιτσιρίδη.

p1

 

logo imageσυμβαίνει

"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στις 02/12/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»