main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

16/11/2018, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων είχε την Πέμπτη 15/11/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο Γραφείο του, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού, Ελπίδας Τσιτσιρίδη, και του Προέδρου της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Όθωνα Χαραλαμπάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Τοπολιανάκης, ο Γραμματέας, Πάνος Μπαρμπόπουλος, ο Αντιπρόεδρος, Στέλιος Παπαδουλάκης, και το μέλος του Συλλόγου, Αντωνία Ψιστάκη – Μαρκουλάκη, έθεσαν σειρά προτάσεων, που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, με στόχο την αναβάθμιση της εμπορικής δραστηριότητας. Ειδικότερα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε μεταξύ άλλων στη βελτίωση της εικόνας, που παρουσιάζουν οι εμπορικοί δρόμοι των Χανίων, καθώς και σε θέματα, όπως το κυκλοφοριακό, την παράταση της τουριστικής περιόδου, την κρουαζιέρα, την ενίσχυση του χειμερινού και θεματικού τουρισμού, τις εορταστικές εκδηλώσεις εν όψει των Χριστουγέννων, κ.α.

Ο Δήμαρχος Χανίων από την πλευρά του αναφέρθηκε στον συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση των υποδομών στο κέντρο της πόλης, που ήδη γίνεται ορατός, καθώς και στις συγκεκριμένες ενέργειες, που έχουν δρομολογηθεί, με έμφαση στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο κ. Βάμβουκας, προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη εκπονηθεί επιστημονική μελέτη, ενώ παράλληλα προωθείται και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), για το οποίο έχει επιδοτηθεί ο Δήμος με το ποσό των 105.000 ευρώ. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων το ερχόμενο φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία του δικτύου ποδηλατόδρομων στον άξονα Τζανακάκη – Πανελλήνιο, που θα καταλήγει στους Αγ. Αποστόλους. Επίσης, τα πεζοδρόμια διαπλατύνονται, ενώ οι ενέργειες αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στον κεντρικό ιστό, τη στήριξη των πεζών και όσων χρησιμοποιούν ποδήλατα και δημόσια μέσα συγκοινωνίας. Στη συνέχεια, το μοντέλο αυτό θα επεκταθεί σε όλη την πόλη.

Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας, ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε στην ανάπλαση της οδού Χάληδων και της πλατείας Αθηναγόρα, έργο, που εντάσσεται στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για ανάπλαση του ευρύτερου κέντρου των Χανίων, καθώς θα συναντηθεί με την ανακατασκευασμένη πλατεία 1866, για την οποία προωθείται συγκεκριμένη πρόταση, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Αναφορικά δε με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών επί της οδού Χάληδων ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι αυτές θα ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Σχετικά με τον στολισμό και τις εκδηλώσεις του Δήμου για την περίοδο των Χριστουγέννων το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ενημερώθηκε για το εορταστικό πλάνο, ο προγραμματισμός του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

p1

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021