main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/12/2018, Ολοκλήρωση ενημέρωσης μαθητών για περιβαλλοντικά ζητήματα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Κυδωνίας, στον Άνω Σταλό, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 12/12/2018 ογδόντα μαθητές, που ασχολούνται με τις περιβαλλοντικές δράσεις του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας, στο πλαίσιο του «ERMIS-F» του διασυνοριακού προγράμματος “INTERREGV ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα από τον μετεωρολόγο και πρώην Διευθυντή της Ε.Μ.Υ., Μανώλη Λέκκα, και τον καθηγητή – κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γεώργιο Καρατζά. Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στη συμβολή του καιρού στη δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων σε ευάλωτες περιοχές. Από την πλευρά του ο κ. Καρατζάς ανέλυσε την πλημμυρική επικινδυνότητα και διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων με έμφαση στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας. Παράλληλα, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων ενημέρωσε τους μαθητές για τα μέτρα προστασίας από τις κυριότερες φυσικές καταστροφές, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Στο μεταξύ ανοικτή συζήτηση φορέων με θέμα τη διαχείριση του πλημμυρικού κινδύνου διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης - Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, κατά το τριήμερο της συνάντησης των Επιστημονικών Ομάδων και των ομάδων Διαχειριστικής Παρακολούθησης της Πράξης, στα Χανιά.

Ανάμεσα στους 48 συμμετέχοντες στη συζήτηση συμμετείχαν με στελέχη τους η Πολιτική Προστασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Δ/νσης Υδάτων Κρήτης, της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων, στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Εθελοντών Πυροσβεστών, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων κ Γ. Ξανθουδάκης, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού σταθμού και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Χανίων .

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των φορέων για τους στόχους της Πράξης ERMIS-F, η αποτύπωση των αναγκών που θα καλύψει η Πράξη στην Κύπρο, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση των ζημιών των πλημμυρών και του ρόλου που διαδραματίζει κάθε φορέας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

p1

p1

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά