main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/7/2018, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Η φροντίδα της δημοτικής μας αρχής στο θέμα της συντήρησης των σχολείων είναι πολύ μεγάλη” - Αυτοψία στις εργασίες στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων

Η φροντίδα της παρούσας δημοτικής αρχής στο θέμα της συντήρησης των σχολείων είναι πολύ μεγάλη. Έτσι γι΄ αυτό το καλοκαίρι έχουμε προχωρήσει μεταξύ άλλων σε εργολαβία, ύψους 500.000 ευρώ, για ν' αποκαταστήσουμε στέγες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που το έχουν ανάγκη”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της αυτοψίας, που πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 3/7/2018, στις εργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων. Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Αντώνης Βαρδάκης.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο κ. Βάμβουκας η στέγη του 1ου Γυμνασίου Χανίων, ενός κτιρίου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, θα τύχει της απαιτούμενης φροντίδας και προσοχής, ενώ θα πραγματοποιηθούν και εργασίες θερμομόνωσης. “Συνεχίζουμε και με άλλα σχολεία, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή της Χαλέπας, ενώ θα προχωρήσουμε στο 1ο Νηπιαγωγείο Σούδας και στο 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στη θερινή περίοδο, ώστε τα παιδιά όταν επιστρέψουν από τον Σεπτέμβρη στα σχολεία τους να τα βρουν σε καλύτερη κατάσταση από αυτή, που τα είχαν αφήσει”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο μεταξύ, ερωτηθείς ο κ. Βάμβουκας για την εξέλιξη της διαδικασίας για τη δημιουργία των 8 νέων σχολικών μονάδων, με τη μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ., που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή των Χανίων και για την οποία έχει λάβει έγκριση, τόνισε ότι η αυτή προχωράει, ενώ έχει υπογραφεί και η σύμβαση με εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους. “Στην επόμενη φάση, που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα, θα υπάρξει ανταγωνιστικός διάλογος με τους ενδιαφερόμενους αναδόχους, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στη συνέχεια από τους συμμετέχοντες σε αυτόν τον διάλογο θα προκύψει με διαγωνιστική διαδικασία ο ανάδοχος του μεγάλου αυτού έργου, ύψους 40 εκ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμάμε ότι θα έχουμε προχωρήσει αρκετά”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Αντώνης Βαρδάκης, γνωστοποίησε ότι αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του Ιουλίου και άλλες εργολαβίες, που αφορούν μονώσεις και συνολικές εργασίες στις σχολικές αίθουσες τόσο στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό) όσο και στο 2ο ΕΠΑΛ (κτίριο Δαιδάλου). 

Στους ακόλουθους συνδέσμους https://www.youtube.com/watch?v=sdxEpZkJ4cY&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=bazyLzCYesM&feature=youtu.be μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα των δηλώσεων του Δημάρχου Χανίων.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021