main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/9/2018, Λήξη κατασκηνωτικής περιόδου Δήμου Χανίων στις εγκαταστάσεις του Καλαθά – Δήμαρχος Χανίων: “Δουλέψαμε συστηματικά & με καλή διάθεση, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να περάσουν όμορφες στιγμές”

Με τη λήξη και της 5ης κατασκηνωτικής περιόδου την Παρασκευή 31/8/2018, κατά τη διάρκεια της οποίας φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Καλαθά 87 ηλικιωμένοι, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σύνολο της κατασκηνωτικής περιόδου στον Δήμο Χανίων, στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2018.

Συνολικά κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης φιλοξενήθηκαν 815 άτομα, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, μέσω στοχευμένων δράσεων προσαρμογής και συμμετοχής.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίοδο φιλοξενήθηκαν 209 κορίτσια, ηλικίας 11 – 16 ετών, στη δεύτερη περίοδο 154 παιδιά (αγόρια – κορίτσια), ηλικίας 6 – 10 ετών, στην τρίτη περίοδο 135 αγόρια, ηλικίας 11 – 16 ετών, στην τέταρτη περίοδο 104 παιδιά (αγόρια – κορίτσια), ηλικίας 6 – 10 ετών και στην τελευταία περίοδο 87 ηλικιωμένοι. Μάλιστα, στη διάρκεια της 2ης, 3ης και 4ης περιόδου φιλοξενήθηκαν και 113 Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ηλικίας από 10 έως 50 ετών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, για τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου εκφράζει τα συγχαρητήριά του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης Καλαθά, καθώς και στα στελέχη, που εργάστηκαν για τη λειτουργίας της, συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο της προηγούμενης διοίκησης. “Δουλέψαμε συστηματικά και με καλή διάθεση, ώστε οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά μας να περάσουν όμορφες στιγμές, να κάνουν νέες φιλίες και κυρίως να βρεθούν κοντά στη φύση. Ο στόχος μας, όπως αποδεικνύεται από τα χαμόγελα όλων, πραγματοποιήθηκε και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση και ικανοποίηση για όλους μας”, επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της κατασκήνωσης, Ελευθερία Αλιφιεράκη, επισημαίνει: “Κύριο μέλημά μας ήταν η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, πάντα με ασφάλεια. Παράλληλα η ξεγνοιασιά και η απόκτηση αξέχαστων εμπειριών ήταν ζητούμενα, που πιστεύουμε επιτεύχθηκαν. Φέτος για πρώτη χρονιά η παράλληλη φιλοξενία τυπικών παιδιών με ΑμεΑ, μόνο θετικό πρόσημο είχε και για τις δύο πλευρές. Αγάπη, αλληλεγγύη, κατανόηση, σεβασμός ήταν κάποιες από τις αξίες, που αποκομίσθηκαν. Η δε περίοδος των ηλικιωμένων ήταν γεμάτη δράσεις, εκδρομές, στιγμές διασκέδασης αλλά και χαλάρωσης. Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το προσωπικό της κατασκήνωσης αλλά και του Δήμου, που συνέβαλε σε αυτό, το κατά γενική ομολογία, επιτυχημένο αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι”, αναφέρει στη δήλωσή της η κα. Αλιφιεράκη.

p1

p3

p4

p2

logo imageσυμβαίνει

“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»