main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/9/2018, Λήξη κατασκηνωτικής περιόδου Δήμου Χανίων στις εγκαταστάσεις του Καλαθά – Δήμαρχος Χανίων: “Δουλέψαμε συστηματικά & με καλή διάθεση, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να περάσουν όμορφες στιγμές”

Με τη λήξη και της 5ης κατασκηνωτικής περιόδου την Παρασκευή 31/8/2018, κατά τη διάρκεια της οποίας φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Καλαθά 87 ηλικιωμένοι, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σύνολο της κατασκηνωτικής περιόδου στον Δήμο Χανίων, στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2018.

Συνολικά κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης φιλοξενήθηκαν 815 άτομα, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, μέσω στοχευμένων δράσεων προσαρμογής και συμμετοχής.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίοδο φιλοξενήθηκαν 209 κορίτσια, ηλικίας 11 – 16 ετών, στη δεύτερη περίοδο 154 παιδιά (αγόρια – κορίτσια), ηλικίας 6 – 10 ετών, στην τρίτη περίοδο 135 αγόρια, ηλικίας 11 – 16 ετών, στην τέταρτη περίοδο 104 παιδιά (αγόρια – κορίτσια), ηλικίας 6 – 10 ετών και στην τελευταία περίοδο 87 ηλικιωμένοι. Μάλιστα, στη διάρκεια της 2ης, 3ης και 4ης περιόδου φιλοξενήθηκαν και 113 Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ηλικίας από 10 έως 50 ετών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, για τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου εκφράζει τα συγχαρητήριά του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης Καλαθά, καθώς και στα στελέχη, που εργάστηκαν για τη λειτουργίας της, συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο της προηγούμενης διοίκησης. “Δουλέψαμε συστηματικά και με καλή διάθεση, ώστε οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά μας να περάσουν όμορφες στιγμές, να κάνουν νέες φιλίες και κυρίως να βρεθούν κοντά στη φύση. Ο στόχος μας, όπως αποδεικνύεται από τα χαμόγελα όλων, πραγματοποιήθηκε και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση και ικανοποίηση για όλους μας”, επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της κατασκήνωσης, Ελευθερία Αλιφιεράκη, επισημαίνει: “Κύριο μέλημά μας ήταν η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, πάντα με ασφάλεια. Παράλληλα η ξεγνοιασιά και η απόκτηση αξέχαστων εμπειριών ήταν ζητούμενα, που πιστεύουμε επιτεύχθηκαν. Φέτος για πρώτη χρονιά η παράλληλη φιλοξενία τυπικών παιδιών με ΑμεΑ, μόνο θετικό πρόσημο είχε και για τις δύο πλευρές. Αγάπη, αλληλεγγύη, κατανόηση, σεβασμός ήταν κάποιες από τις αξίες, που αποκομίσθηκαν. Η δε περίοδος των ηλικιωμένων ήταν γεμάτη δράσεις, εκδρομές, στιγμές διασκέδασης αλλά και χαλάρωσης. Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το προσωπικό της κατασκήνωσης αλλά και του Δήμου, που συνέβαλε σε αυτό, το κατά γενική ομολογία, επιτυχημένο αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι”, αναφέρει στη δήλωσή της η κα. Αλιφιεράκη.

p1

p3

p4

p2

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021