main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

19/3/2018, Κανόνες καθαριότητας για Δημότες & Επιχειρήσεις: Από τη Δ/νση Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας του Δήμου Χανίων

Από τη Δ/νση Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και επειδή η καθαριότητα είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους, δίνονται στη δημοσιότητα ορισμένοι απλοί κανόνες, που όλοι πρέπει να τηρούμε και να εφαρμόζουμε, ώστε να δώσουμε στα Χανιά την εικόνα, που τους αρμόζει.

 • Οι δημότες υποχρεούνται να τοποθετούν τα οικιακά απορρίμματά τους σε ανθεκτικές σακούλες καλά δεμένες και χωρίς υγρά, τις οποίες να τοποθετούν μέσα στους ειδικούς κάδους κατά τις νυχτερινές ώρες.

 • Για λόγους, που σχετίζονται με την αισθητική της πόλης και τη δημόσια υγεία, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σκουπιδιών έξω από τους κάδους.

 • Απορρίπτουμε στους μπλε κάδους μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτιά, πλαστικά, χαρτοκιβώτια, αφού πρώτα τα συμπιέσουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον όγκο τους).

 • Δεν εμποδίζουμε το έργο της αποκομιδής με στάθμευση των αυτοκινήτων μπροστά στους κάδους.

 • Δεν μετακινούμε κάδους από την καθορισμένη τους θέση.

 • Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα, κ.λ.π.) στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο ή σε κοινόχρηστους χώρους, πριν επικοινωνήσουν με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στα τηλ. 28213-41777 7 & 778, στο email: d-perivallon@chania.gr , στο site chania.gr-παράπονα ή τη ΔΕΔΙΣΑ στο τηλ. 2821076666 για τη Δημοτική Ενότητα Χανίων.

 • Συσκευάζουμε τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών σε δέματα δεμένα ή αν πρόκειται για φύλλα ξερά, άνθη, κ.λ.π. σε ανθεκτικές σακούλες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους.

 • Στα σταθερά καλαθάκια, που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στα πεζοδρόμια, απορρίπτουμε χαρτάκια, μπουκάλια νερού, μικροαντικείμενα και ποτέ οικιακά απορρίμματα.

 • Εφόσον βγάλουμε βόλτα το κατοικίδιό μας, εφοδιαζόμαστε με τα κατάλληλα μέσα για την περισυλλογή των περιττωμάτων και δεν αφήνουμε τις ακαθαρσίες στα πεζοδρόμια, δρόμους, πάρκα και παιδικές χαρές.

 • Δεν εγκαταλείπουμε στο πεζοδρόμιο και τους κοινόχρηστους χώρους υπολείμματα οικοδομικών εργασιών (μπάζα). Οφείλουμε να φροντίσουμε οι ίδιοι για την απομάκρυνση τους με ίδια μέσα και την εναπόθεσή τους σε περιβαλλοντικά αδειοδοτημένους χώρους.

 • Αφισορύπανση. Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση αφισών σε κοινόχρηστους χώρους και στο αστικό εξοπλισμό (κολώνες ηλεκτροφωτισμού, στάσεις λεωφορείων, κ.λ.π.) αλλά μόνο στους πίνακες ανακοινώσεων του Δήμου.

 • Δεν εγκαταλείπουμε το όχημα μας σε κοινόχρηστους χώρους ή σε ξένες ακάλυπτες ιδιοκτησίες.

 

Η Δημοτική αρχή με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας - περιβάλλοντος & πρασίνου και με τον καθημερινό τους αγώνα προσπαθούν για μία πόλη ευπρεπή και καθαρή.

Με απλές ενέργειες μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην καθαριότητα της πόλης μας και να διευκολύνουμε το έργο των υπηρεσιών του Δήμου στον τομέα αυτό. Ή μη τήρηση των παραπάνω συμβουλών προσβάλει το κοινωνικό σύνολο.

Η υπηρεσία καθαριότητας είναι υποχρεωμένη, βάσει του κανονισμού καθαριότητας που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, να επιβάλει πρόστιμα, όπως προβλέπεται για κάθε παράβαση. Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι στο χέρι όλων μας.

 

 

logo imageσυμβαίνει

Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021