main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/5/2018, Με επιτυχία η εκδήλωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων

Μία ξεχωριστή βραδιά, με κεντρικό τίτλο “Η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση”, διοργανώθηκε την Πέμπτη 10/5/2018 από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Χανίων στο Ιστορικό Καφέ στο Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Η φετινή εκδήλωση περιελάμβανε την προβολή του νέου λογοτύπου του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων και την παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο “Ευ Ζην Τώρα” από τον βραβευμένο συγγραφέα και ομιλητή, Νικόλα Ουρανό και τη Φιλόλογο – Δημοσιογράφο Βίκυ Κόλλια. Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τον Δημήτρη Ντρουμπογιάννη στο πιάνο και την Ειρήνη Τζομπανάκη στο τραγούδι.

«Μέσα σε ένα περιβάλλον καταγραφής ανησυχητικών δεδομένων για τη βία κατά των γυναικών, θέλουμε να συμβάλλουμε στην αποτροπή αυτής της ντροπιαστικής πραγματικότητας, που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκφράζοντας τη δέσμευση ότι κανείς μας δε θα τη δικαιολογήσει και δε θα παραμείνει σιωπηλός. Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να περάσουμε μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας με τη σημερινή εκδήλωση», τόνισε κατά την τοποθέτησή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Αθηνά Πετράκη, τόνισε ότι ο Ξενώνας κατέχει ξεχωριστή θέση σε πανελλήνιο επίπεδο και από την πρώτη γραμμή αναπτύσσει καινοτόμες και πρωτότυπες δράσεις και εκδηλώσεις. “Απόψε πρωτοπορώντας πανελλήνια σας παρουσιάζουμε το χαρακτηριστικό μας σήμα και λογότυπο, που σχεδιάστηκε ειδικά για μας: Λιτή απεικόνιση, εύκολα αποτυπώσιμος συμβολισμός. Απλές γραμμές σηματοδοτούν το γυναικείο σύμβολο και τον ίδιο τον Ξενώνα. Στόχος, μια αισιόδοξη αποτύπωση ενός δύσκολου θέματος, γι’ αυτό και επελέγησαν χρώματα ζωντανά και ελπιδοφόρα, ενώ τα σχέδια είναι ελεύθερα θυμίζοντας ζωγραφιά παιδιού”.

Ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανιών, Γιώργο Κουκλάκη, που ήταν παρών στην εκδήλωση, καθώς και τον Πρόεδρο των Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης, Βασίλη Σταθάκη, για τη φιλοξενία.

p1

p4


p2

p5

p6

p5logo imageσυμβαίνει

“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»