main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/6/2018, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με την Υπουργό Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά

Με την Υπουργό Τουρισμού και Βουλευτή Α΄ Αθηνών, Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18/6/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης της κας. Κουντουρά στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε η Βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε στην κα. Κουντουρά το ζήτημα της ανάδειξης και αξιοποίησης της “Πισίνας του Ξενία”, αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή μεταξύ άλλων έχει ως προτεραιότητα την ανάδειξη αυτού του σημαντικού αλλά εγκαταλειμμένου χώρου, “που αποτελεί μέρος του σχεδίου μας για την ανάδειξη όλου του δυτικού παραλιακού μετώπου της πόλης μας, που θα εκτείνεται έως το Πάρκο των Αγ. Αποστόλων”, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Ως Δήμος έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία για να εφαρμοστεί η εγκεκριμένη αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία συντάχθηκε από το Γραφείο Ενετικών και Βυζαντινών Οχυρώσεων Παλιάς Πόλης Χανίων της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρωματικών Έργων Κρήτης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης. Βρισκόμαστε, μάλιστα, στο τελικό στάδιο για να προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά απαιτείται η επιτάχυνση των διαδικασιών και η έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης Νομιμότητας από το Υπουργείο Τουρισμού για τις υφιστάμενες κατασκευές και διαμορφώσεις της έκτασης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1970 από τον ΕΟΤ”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά της η κα. Κουντουρά δήλωσε ότι γνωρίζει το ζήτημα, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν αντικρουόμενες διατάξεις της Νομοθεσίας, και να βοηθηθεί η δημοτική αρχή στην υλοποίηση του σημαντικού της σχεδιασμού.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στην Υπουργό Τουρισμού τιμητικά το νέο λεύκωμα φωτογραφιών του Δήμου Χανίων “Χανιά – Ταξίδι στο όνειρο”, το οποίο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης τις επόμενες ημέρες.

p1

p3

p2

logo imageσυμβαίνει

Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021