main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/6/2018, Ημερίδα για το Μεταναστευτικό πρόβλημα παρουσία και του Δημάρχου Χανίων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τ.Βάμβουκας: “Από την αρχή της συζήτησης για τη φιλοξενία περιορισμένου αριθμού μεταναστών στην Κρήτη, επεσήμανα ότι, το πραγματικό ζήτημα είναι η σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος κάτι που επιτύχαμε εδώ στην Κρήτη”.

 

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “η Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελουσιών Επιστροφών Συμπεριλαμβανομένων Μέτρων Επανένταξης” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (22/6) το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης των Χανίων.

p3

Το ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα της μετανάστευσης τέθηκε “επί τάπητος” στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, τον οποίο εκπροσώπησε ο κ. Δανιήλ Εσδράκας, ως Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Δ/ντή του ΔΟΜ. Το Υπουργείο Εσωτερικών που επίσης χειρίζεται το θέμα εκπροσώπησε ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Ο Δήμος Χανίων έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, την “παγκόσμια κοινωνία”.

p1

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας έδωσε το “παρών” στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση, τονίζοντας ότι ο Δήμος έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις!

p2

 

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Χανίων κ.Τάσος Βάμβουκας ανέφερε: “Πρέπει να σκεφτούμε την ευθύνη στον καταμερισμό του προβλήματος για όλη τη χώρα και την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος. Κάποιοι άνθρωποι δεν ευθύνονται για τους πολέμους και άλλου είδους δύσκολες καταστάσεις που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα. Πρόκειται για θύματα βίας και όχι μόνο. Είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και οφείλουμε να τους βοηθήσουμε.

 

Επί της δικής μας δημοτικής αρχής έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές τέτοιου είδους, καταστάσεις. Χωρίς να έχουμε τις κατάλληλες υποδομές, ο Δήμος Χανίων τούς φιλοξένησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους βγάλαμε ακόμα και τα εισιτήρια για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούσε ο καθένας”.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων πρόσθεσε: “Αυτή η διαδικασία έγινε, χωρίς να ενοχληθεί η τοπική κοινωνία και με τη συνδρομή της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής, των εθελοντών κτλ.

 

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ζητήσει έναν μόνιμο χώρο προσωρινής φιλοξενίας για να μπορούμε, στα όρια του Δήμου μας, να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις”.

 

Ο κύριος Βάμβουκας, κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε:Εκείνο που εμείς, ως Δήμος Χανίων, επιδιώκουμε είναι, να μην υπάρχει λάθος διαχείριση και να επιλαμβανόμαστε του θέματος με τον πλέον αρμόζοντα τρόπο. Έχουμε, μέχρι σήμερα, αναλάβει σημαντικό βάρος για όλο τον Νομό Χανίων και έχουμε επιτύχει, από κοινού, με όλους τους Δήμους του νησιού και την Περιφέρεια, μέσω της Αναπτυξιακής Κρήτης, την ορθή διαχείριση του προβλήματος της φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, σε διαμερίσματα”.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση βασικών επιτευγμάτων και αποτελεσμάτων του προγράμματος AVRR, ενώ ακολούθησε συζήτηση.

 

 

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.