main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

09/01/2018, Συνάντηση Δήμου Χανίων με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Με επίκεντρο το μεταναστευτικό ζήτημα, πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2018 συνάντηση μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) – της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση στα γραφεία του δήμου. Εκπρόσωποι του ΔΟΜ συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χανίων, κύριο Αναστάσιο Βάμβουκα και μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις δράσεις του Γραφείου Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο Δήμος Χανίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του ΔΟΜ για συνεργασία προς όφελος των μεταναστών και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του Δήμου.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση συνεχίζει και δηλώνει το «παρών» σε όλα τα μεγάλα μεταναστευτικά γεγονότα στην Κρήτη, όπως οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών δια θαλάσσης, ενώ σε καθημερινή βάση στο Γραφείο του Οργανισμού στο Ηράκλειο, στελέχη του Οργανισμού υποδέχονται και ενημερώνουν τον μεταναστευτικό πληθυσμό για τις νόμιμες επιλογές που παρέχει ο ΔΟΜ.

Επιπλέον συζητήθηκε η υλοποίηση από τον ΔΟΜ του Προγράμματος «Η Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών, συμπεριλαμβανομένων Μέτρων Επανένταξης». Το πρόγραμμα υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα από το 2010 σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και έχει συμβάλλει μέχρι και σήμερα στην εθελοντική επιστροφή περίπου 41.000 ατόμων. Επωφελούμενοι του Προγράμματος είναι υπήκοοι Τρίτων Χωρών, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα δίχως τα απαραίτητα έγγραφα και επιθυμούν να επιστρέψουν εθελοντικά στην πατρίδα τους. Ο ΔΟΜ μεριμνά για την έκδοση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων, προσφέρει σε κάθε επωφελούμενο ένα επίδομα επανεγκατάστασης και εξασφαλίζει το εισιτήριο επιστροφής μέχρι τον τελικό προορισμό. Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη και για την κατάρτιση πλάνων επανένταξης στην χώρα επιστροφής με την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων, την τεχνική επιμόρφωση ή εκπαίδευση των επωφελουμένων.

Ο Δήμος Χανίων δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο πρόγραμμα, συμφώνησε να ενισχύσει τις δράσεις του ΔΟΜ διευρύνοντας την παροχή πληροφόρησης στους πιθανούς επωφελούμενους.

Το πρόγραμμα "Η Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελουσίων Επιστροφών Συμπεριλαμβανομένων Μέτρων Επανένταξης χρηματοδοτείται 75% από ευρωπαϊκούς και 25% εθνικούς πόρους.

Τηλ. Επικοινωνίας
ΔΟΜ Γραφείο Κρήτης: Ιωάννης Λημνιός-Σεκέρης 6985111205
ΔΟΜ Γραφείο Αθήνας: 210-9919040

photo

logo imageσυμβαίνει

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στις 02/12/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά