main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/12/2018, Δήμαρχος Χανίων: “Ευπρεπίζουμε την πόλη μας, διατηρώντας, ωστόσο, τον χαρακτήρα της”

Οι εργασίες, που εκτελούνται, αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας του Δήμου μας, ώστε να ευπρεπιστεί η πόλη, να απαλλαγεί από σχολάζοντα περίπτερα και παραπήγματα ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του σήμερα, Δευτέρα 10/12/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την αυτοψία των εργασιών κατεδάφισης των επτά παλαιών κτιρίων της οδού Σήφακα, που εφάπτονταν στο Βυζαντινό Τείχος.

Στη συγκεκριμένη οδό υπήρχαν για δεκαετίες τα συγκεκριμένα κτίρια, που παρέμεναν αχρησιμοποίητα, επικίνδυνα και ρυπογόνα για τη ζωή της πόλης μας”, παρατήρησε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι “τα Μαχαιράδικα” ήταν μια γειτονιά, που φιλοξένησε μια παραδοσιακή τέχνη, ενώ υπάρχουν θύμισες, που δεν πρέπει να εξαφανιστούν, με ορισμένα κτίρια, που έχουν ανακαινιστεί.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πόλη μας διεκδικεί από το παρελθόν την ένταξή της στην UNESCO, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε επίσης ότι είναι σωστό να αποτυπώνουμε το περίφημο παλίμψηστο, δηλαδή να στηρίζουμε την αποτύπωση όλων των περιόδων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό, όταν κατεδαφίζουμε, να το κάνουμε με σύνεση, καθώς η πόλη μας κατά το παρελθόν έχει χάσει δείγματα νεώτερης αρχιτεκτονικής, όπως το εργοστάσιο της ΑΒΕΑ, το Λιμενικό Περίπτερο, ενώ υπάρχει προβληματισμός και για άλλα νεώτερα κτίσματα.

Πρέπει τα κτίρια, που συνδέονται με την ιστορία της πόλης να διατηρούνται με τρόπο συγκεκριμένο και οργανωμένο. Τα συγκεκριμένα κτίσματα εδώ δεν μπορούσαν να παραμείνουν άλλο, είχαν εγκαταλειφθεί και ο Δήμος πολύ σωστά έκανε να αναλάβει αυτή την υποχρέωση του Υπουργείου Πολιτισμού, την οποία λόγω έλλειψης πόρων δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας”, κατέληξε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, συντονίζοντας την εξέλιξη των εργασιών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στο σημείο ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων από την όδο Ποτιέ ως την οδό Δασκαλογιάννη.

-Η κυκλοφορία μέσω της οδού Κατρέ εκτρέπεται προς την οδό Ποτιέ, πέραν του περιορισμού του ωραρίου κυκλοφορίας, που ισχύει (7.00-11.00).

-Η είσοδος στην οδό Κανεβάρω επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής.

-Aπαγορεύεται η στάση, η στάθμευση και η είσοδος οχημάτων στην οδό Δασκαλογιάννη.

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο είναι διαθέσιμη η δήλωση του Δημάρχου Χανίων https://www.youtube.com/watch?v=lee8tm_BUPQ , ενώ στο https://youtu.be/733iPljRkrU υπάρχει υλικό από τις εργασίες κατεδάφισης.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»