main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

15/6/2018, Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 15/6/2018, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου, με θέμα: “Λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών Δήμου Χανίων 2018”.

Ο Δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., Τάσος Βάμβουκας, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνεδρίασης, επεσήμανε ότι στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, που ήδη έχει ξεκινήσει. “Οι ενέργειες αυτές προβλέπονται και από το γενικότερο πλαίσιο πολιτικής προστασίας, που έχει ήδη εκπονηθεί από τον Δήμο μας. Στο πλαίσιο δε της συνεδρίασης παρουσιάσαμε τα βασικά θέματα, που συνδέονται με την πρόληψη και τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες, τα οποία και θα μας βοηθήσουν να έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση και αποτελεσματικότερο συντονισμό σε περίπτωση εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε τη φετινή περίοδο επικίνδυνη, λόγω του χαμηλού ποσοστού βροχοπτώσεων, τονίζοντας ότι ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Δ/νση Δασών, οι Υπηρεσίες του Δήμου κ.α., βρίσκονται σε ετοιμότητα. “Ο Δήμος Χανίων προχωρά ήδη στην πρόσληψη του απαραίτητου έκτακτου εργατικού δυναμικού, το οποίο απαιτείται για την αποψίλωση των δασών, ενώ προβαίνουμε ήδη στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προλάβουμε την εκδήλωση πυρκαγιών. Επίσης, οι ιδιώτες θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, ενώ υπάρχουν και οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τον Νόμο. Καλούμε επίσης όλους τους συμπολίτες μας να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε συγκεκριμένα σημεία, που αποτελούν εστίες”.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει συνταχθεί και επικαιροποιηθεί από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων το “Μνημόνιο Ενεργειών Πρόληψης – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών”, στο οποίο ενσωματώνονται οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το συγκεκριμένο Μνημόνιο βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, των Δημοτικών Ενοτήτων, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»