main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/6/2018, “ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ – ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ”: Τριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, διοργανώνει ο Δήμος Χανίων από τη Δευτέρα 25 έως και την Τετάρτη 27/6/2018 σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, τον ΟΚΑΝΑ, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Χανίων και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22/6/2018, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως είναι οι εξαρτήσεις γενικότερα. “Θέλουμε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις Υπηρεσίες και τους φορείς, που υπάρχουν στην πόλη μας, καθώς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν πού μπορούν να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια”, τόνισε χαρακτηριστικά η αρμόδια Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι πρόληψη σημαίνει ενίσχυση, ενδυνάμωση και υποστήριξη για τη διαμόρφωση μιας θετικής στάσης ζωής.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες δράσεις περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό του Γραφείου Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων και του Κέντρου Κοινότητας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι συμμετέχουν στις δράσεις, διεκδικώντας την καλύτερη διασύνδεση μεταξύ των εμπλεκομένων επ ωφελεία των εξυπηρετούμενων, δίνοντας έμφαση σε θέματα ουσίας, όπως ότι το ζήτημα των ναρκωτικών λύνεται και αντιμετωπίζεται, ενώ δεν αποτελεί πλέον ταμπού και ντροπή.

Το τριήμερο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με σύνθημα “ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΦΟΒΟΣ, ΘΥΜΟΣ, ΘΛΙΨΗ, ΕΝΟΧΕΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ - ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ”, περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

10.00, ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ, Βιωματικό Σεμινάριο για παιδιά “Στηρίζομαι στις δυνάμεις μου”

18.00, Ξύλινα Παραδοσιακά παιχνίδια από όλο τον κόσμο για μικρούς και μεγάλους

21:00, ΣΥΝΑΥΛΙΑ από το μουσικό σύνολο Music Fantasies

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

19:00 Εργαστήρι για γονείς με αφορμή το μύθο για τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο. (Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο Κέντρο Πρόληψης, τηλέφωνο 2821028166)

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

19:00 Προβολή κινηματογραφικής ταινίας “Όταν η αγάπη δεν είναι αρκετή” (Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο τηλέφωνο 2821028166)

20:00, ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ, Ε.ΣΥ.Ν. Σ Υ Ν Α Υ Λ Ι Α ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ “Εναλλασσόμενη Τάση”. Ομιλία και ενημέρωση για δράσεις και θέσεις του Ε.ΣΥ.Ν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

18.00, Ποδοσφαιρικός Αγώνας: Παλαίμαχοι – Φοιτητές ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ στο ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΑΧΗΣ ΕΛΙΑΣ

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΟΚΑΝΑ, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Χανίων, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

 

p1

p3

 

logo imageσυμβαίνει

“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»