main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/7/2019, Δήμος Χανιών: Μεγάλος αρωγός στη διεξαγωγή και του φετινού Chania Rock Festival που θα γίνει από 4 έως 6 Ιουλίου με τη συμμετοχή σπουδαίων “ονομάτων” της ροκ μουσικής

Το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ Chania Rock Festival” ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη (4/7) μέχρι και το Σάββατο (6/7) σε μια διοργάνωση που ο Δήμος Χανίων είναι αρωγός. Το φεστιβάλ θα γίνει στον Ενετικό προμαχώνα San Salvatore.

Μεγάλα ονόματα της διεθνούς ροκ μουσικής θα συμμετάσχουν σε αυτό το τριήμερο φεστιβάλ και με αφορμή αυτό παραχωρήθηκε χτες συνέντευξη τύπου των διοργανωτών, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ελπίδα Τσιτσιρίδη ανέφερε:

Ως Δήμος Χανίων οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοια σημαντικά μουσικά γεγονότα και ειδικά το Chania Rock Festival. Εν προκειμένω ο μουσικός τουρισμός, γιατί σε αυτόν αναφερόμαστε, είναι ένα διακριτό τουριστικό κομμάτι πλέον, διεθνώς. Οι επισκέπτες που θα έρθουν στα Χανιά θα διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να έρθουν στην πόλη μας και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μας να διαπιστώσουμε πώς συμπεριφέρεται ο κόσμος σε σχέση με το συγκεκριμένο είδος τουρισμού και με αφορμή τη διεξαγωγή του Chania Rock Festival, που είναι ένα φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί τα τελευταία πολλά χρόνια και ειδικά τα τελευταία χρόνια που ο Δήμος Χανίων έχει δείξει εμπράκτως τη στήριξή του, είναι ευκαιρία για μας να έχουμε ουσιαστικές συζητήσεις για τη διεύρυνση του εναλλακτικού τουρισμού και σε αυτό το κομμάτι. Ως θεσμικοί φορείς οφείλουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες δράσεις που δεν θέλουν ιδιαίτερες υποδομές, αλλά απαιτούν μεράκι και οργάνωση εκ μέρους των διοργανωτών και με τη δική μας στήριξη να πάνε ένα βήμα παρακάτω και να βάλουν τα Χανιά στον “χάρτη” των διεθνών μουσικών γεγονότων”.

p1

Στη συνέντευξη τύπου το παρευρέθηκαν η πρόξενος Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας κ. Συρματένια Παρασχάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριακος Κώτσογλου και ο εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ κ. Γιάννης Αναστασάκης, “ψυχή” του φεστιβάλ μαζί με τον κ. Νίκο Αθηναίο. Άπαντες τόνισαν τη σημασία της διοργάνωσης αυτού του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί στα Χανιά, αλλά και στο γεγονός ότι οι καλλιτέχνες που θα έρθουν στην πόλη θα ενθουσιάσουν το κοινό που θα αποτελείται τόσο από Χανιώτες, όσο και από επισκέπτες της πόλης μας.

Σημειώνεται ότι η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ είναι η Πέμπτη (4/7) και οι πόρτες θα ανοίξουν στις 17:25. Την Παρασκευή (5/7) θα τραγουδήσει ανάμεσα σε άλλους, η σπουδαία καλλιτέχνιδα της Ροκ Όπερας μουσικής, η Φινλανδέζα Tarja Turunen, ενώ σημαντικά “ονόματα” της ροκ μουσικής περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και για το Σάββατο (6/7).

Τέλος, το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε δύο Χανιώτες που έχουν συμβάλλει παλαιότερα για τη διεξαγωγή του, στους Σταμάτη Ζολινδάκη και Γιώργο Μανουσέλη.

 

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021