main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

6/9/2019, Δίπλα στα παιδιά οικογενειών με κοινωνικο - οικονομικά προβλήματα ο Δήμος Χανίων, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (2019-2020) ο Δήμος Χανίων και η Κοινωνική του Υπηρεσία στέκονται δίπλα στα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

Με αφορμή τις δράσεις, που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Χανίων, παραχωρήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6/9/2019, Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, στο πλαίσιο της οποίας η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, επεσήμανε ότι στο προσεχές διάστημα θα ενισχυθεί η ήδη υπάρχουσα παρουσία των εθελοντών και ο ρόλος του εθελοντισμού μέσα από πλατφόρμα ηλεκτρονικής καταγραφής, τονίζοντας χαρακτηριστικά “έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια τοπική κοινωνία, που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους ευρισκόμενους σε ανάγκη συνανθρώπους μας”.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε η κα. Ζερβουδάκη, το προσεχές διάστημα θα υλοποιηθούν δράσεις, με στόχο την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, με επίκεντρο τα παιδιά. Ακολούθως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου για τετάρτη συνεχή χρονιά το Υδροψυχαγωγικό Πάρκο “Aqua Creta Limnoupolis”, ανταποκρινόμενο θετικά στο κάλεσμα του Δήμου, από τις 11.00 έως τις 17.00, διοργανώνει “ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ”. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τα συναρπαστικά παιχνίδια του Πάρκου χωρίς χρηματικό αντίτιμο εισόδου, προσφέροντας, ωστόσο, τρόφιμα μακράς διάρκειας και σχολικά είδη για τις 450 οικογένειες, που μηνιαίως ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Ακολουθεί η διαμονή σχολικών ειδών σε 210 παιδιά οικογενειών, που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το σύνολο των σχολικών ειδών αποτελούν προσφορά του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού SYN.KA. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 11 έως και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 13:00, στο χώρο του Παντοπωλείου. “Ο Συνεταιρισμός SYN.ΚΑ αλλά και ο Πρόεδρός του, Απόστολος Αλεξάκης παραμένουν πιστοί στις βασικές αρχές και αξίες, εδώ και 40 χρόνια, και είναι κοντά στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Έτσι και φέτος μαζί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρουμε σχολικά είδη σε οικογένειες και παιδιά, που έχουν πραγματικά ανάγκη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ/ντής marketing του SYN.KA., Γιώργος Χουρδάκης.

Επιπρόσθετα, όπως επεσήμανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος “Το κουτί του φοιτητή” είναι έτοιμο και για τη φετινή σχολική χρονιά να γεμίσει τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη οικιακής χρήσης αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής, προκειμένου να σταλεί σε 20 Χανιώτες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στη διερεύνηση των νεοεισαχθέντων φοιτητών, που οι γονείς τους στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προκειμένου και εκείνοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα”, παρατήρησε η κα. Ζερβουδάκη.

Επίσης, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα προχωρήσει και φέτος στην προσφορά υποτροφιών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης για τους αποφοίτους του σχολικού έτους 2018-2019, που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι υποτροφίες διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ αυτών βρεφονηπιοκόμων, αισθητικής, μαγειρικής τέχνης, μηχανικού αεροσκαφών, κ.α., θα απονεμηθούν το επόμενο διάστημα στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές. Μάλιστα, όσοι γονείς επιθυμούν το παιδί τους να συμμετέχει στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2821341695 και 2821341691, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις ένταξης.

Ολοκληρώνοντας η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού SYN.KA, καθώς και τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Υδροψυχαγωγικού Πάρκου “Aqua Creta Limnoupolis”, που συμμετέχουν ενεργά και αποδεικνύουν έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία στον τομέα της ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων του τόπου μας.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο https://youtu.be/lQFQDgiQ6tU μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δήλωση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.

Ηχητικό σποτ

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021