main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/10/2019, Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο – Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12:00 ο αγαπημένος μας καραγκιοζοπαίχτης Νίκος Μπλαζάκης σε ρόλο αφηγητή

Ο Δήμος Χανίων άνοιξε φέτος το φθινόπωρο τις πύλες του οθωμανικού φρουρίου (Κουλές) της Απτέρας σε μια προσπάθεια τα μνημεία να μην είναι σπαράγματα του χθες αλλά μέλη ενός διαχρονικού παρόντος και να αναπνέουν με τη δική μας παρουσία.

Πολλοί Χανιώτες, ταξιδιώτες αλλά και θεσμικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάθε Κυριακή (αρχής γενομένης την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού) το εσωτερικό του Φρουρίου, να ανέβουν στα τείχη και να απολαύσουν τη μοναδική θέα προς την κοιλάδα του Αποκόρωνα, τα Κεραμειά, το φρούριο Ιτζεδίν και τον κόλπο της Σούδας.

Ευχάριστο ξάφνιασμα στην πρόσφατη από αυτές τις επισκέψεις αποτέλεσε η παρουσία του μουσικού συγκροτήματος «Μίτος» (Γιάννης Χίνος και Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης). Οι καλλιτέχνες, επισκέφθηκαν το φρούριο και εμπνευσμένοι από την αρχιτεκτονική του φρουρίου, την ιστορία της περιοχής αλλά και τη μαγευτική θέα, έντυσαν με τη μουσική τους τη σιωπή του χώρου.

Στον ίδιο αυτό ιδιαίτερο χώρο, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12:00 ο αγαπημένος μας καραγκιοζοπαίχτης Νίκος Μπλαζάκης σε ρόλο αφηγητή, συνοδευόμενος από τους μουσικούς Ελευθερία και Μανώλη Μπλαζάκη, θα μας απαγγείλει «παραμύθια με καλοκυράδες με μαγικά αντικείμενα, με ζώα με ανθρώπινη λαλιά και φθονερούς ρηγάδες».

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, και αυτή την Κυριακή στο Φρούριο στα Άπτερα, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 για να ξετυλίξουμε το κουβάρι των μύθων.

p1

 

p3

εικονα

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021