main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

5/3/2019, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χανίων: Απολογισμός με σημαντικά αυξημένες παροχές – Αφετηρία στην “Εβδομάδα Κοινωνικής Πολιτικής” με τη συλλογή τροφίμων για το “Κουτί του Φοιτητή”

Η παρουσίαση και ο απολογισμός των δράσεων της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση (στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της “Εβδομάδας κοινωνικής πολιτικής”), την Δευτέρα (4/3) το βράδυ στο Ξενοδοχείο “Κύδων”.

p1

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η βράβευση των χορηγών υποστήριξης του έργου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας εξέφρασε την ικανοποίηση για την άψογη λειτουργία της δομής και ευχαρίστησε το προσωπικό και όσους συνέβαλλαν ώστε το Κοινωνικό Παντοπωλείο να ανταποκρίνεται στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών. “Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους 40 και πλέον χορηγούς που στάθηκαν δίπλα στη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου και απέδειξαν εμπράκτως την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.


Πέραν των πιστώσεων ύψους 96.183,67€ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Χανίων, οι δωρεές σε χρήματα ανήλθαν φέτος τα 2.300 ευρώ, ενώ τα είδη που διέθεσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο από χορηγίες ιδιωτών φορέων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και από τα καλάθια με τις απλές αλλά, πολύ σημαντικές προσφορές των πολιτών αποτιμώνται σε αξία στο συνολικό ποσό των 53.998,58 €.


p2

Τα προϊόντα που εισήχθησαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο διατέθηκαν συνολικά σε:

*462 Οικογένειες Μηνιαίως

* 212 Έκτακτες περιπτώσεις που έχριζαν άμεσης βοήθειας.

* Υποστήριξη της κοινωνικής κουζίνας

* Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας (κατά τακτά χρονικά διαστήματα)

Μάλιστα, εκτός από την παροχή υλικών αγαθών παρέχεται:

*ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική στους γονείς και στα ανήλικα παιδιά τους εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

*70 Δέματα σε φοιτητές το έτος 2018 παράλληλα με την υποστήριξη των οικογενειών τους απο το Κοινωνικό Παντοπωλείο ( περίπου 150 τα δύο έτη)

* Υποτροφίες σε 6 απόφοιτους για δωρεάν σπουδές το 2018 και σε 18 συνολικά τα τρία έτη

* Μείωση των τελών Ύδρευσης σε όλους τους ωφελούμενους

*Μηδενισμός των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού

* Υλοποίηση ψυχαγωγικών δράσεων ( εκδρομή , παιδικά πάρτι)

* Διανομή σχολικών ειδών σε 250 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιαςΝα τονίσουμε τη σημαντική συνεισφορά των χορηγών και όσων συνεισέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, με τις προσφορές τους. Επισημαίνουμε τη σημαντική αύξηση των παροχών στους ωφελούμενους, δίνοντας έμφαση στα νέα παιδιά, μαθητές και φοιτητές που οι οικογένειές τους πλήττονται από κοινωνικοοικονομικά προβλήματα”, τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη.

p1


Συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και πιο συγκεκριμένα για την ενίσχυση του “Κουτιού του Φοιτητή”


Στο μεταξύ, η “Εβδομάδα κοινωνικής πολιτικής” του Δήμου Χανίων ξεκίνησε με μαθητές λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου όπου πραγματοποίησαν με επιτυχία στα σούπερ μάρκετ του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΣΥΝ.ΚΑ. μια εθελοντική δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους φοιτητές που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινότητα, σε υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού», ενημέρωσαν τους πελάτες για “Το κουτί του φοιτητή” και συνέλεξαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη οικιακής χρήσης και είδη προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση των φοιτητών, παιδιά ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων. Τα είδη συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές πολιτών στα κουτιά με την αντίστοιχη σήμανση.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων υλοποιεί τη δράση "Το κουτί του Φοιτητή", ενισχύοντας κάθε μήνα, τους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ που σπουδάζουν εκτός Χανίων και οι οικογένειές τους ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας. Περίπου 150 κουτιά έως σήμερα έχουν "ταξιδέψει" σε πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να ενισχύσουν Χανιώτες φοιτητές, που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα Ήδη το έτος 2018, 70 πακέτα έχουν σταλεί σε φοιτητές που σπουδάζουν σε Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Πάτρα, Αθήνα , Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Λευκάδα και Θεσσαλονίκη.

logo imageσυμβαίνει

Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/6
“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”: Θεατρική Παράσταση στις 30/6 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης
Εκδηλώσεις για τα 200 χρονιά από την Επανάσταση του 1821 στην Κοινότητα Μουρνιών: Στις 23/6
Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021