main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

9/2/2019, Υπεγράφη η σύμβαση εκπόνησης της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών: Από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

Υπεγράφη την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 η μελέτη για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και την ανάδοχο μελετήτρια. Η σύμβαση υπεγράφη στο Γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων, Ειρήνης Αθανασάκη, καθώς και κατοίκων και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ταμπαχανιά”, που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Η αρχική δαπάνη της μελέτης, που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου, ανέρχεται στις 20.722 €.

Επισημαίνεται ότι η περιοχή μελέτης περιλαμβάνει τις οδούς Αγίας Κυριακής, την παράλληλη με τη θάλασσα εσωτερική οδό, τη σύνδεσή τους, τις εγκάρσιες προσβάσεις στη θάλασσα και τον ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο μέχρι τα όρια της λιμενικής ζώνης. Στόχος της μελέτης είναι η ανάπλαση των εν λόγω οδών και κοινοχρήστων χώρων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες αλλά και να οργανωθούν ορθά και εργονομικά οι καθημερινές λειτουργικές ανάγκες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών, των ιστορικών αυτών βιομηχανικών κτιρίων, που βρίσκονται στην οδό Βιβιλάκη και στην Αγ. Κυριακή. Έπειτα από την Απόφαση κήρυξης των κτιρίων διατηρητέων, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των περιοχών αυτών, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιδίως στην περιοχή της Αγ. Κυριακής υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση, οι οποίοι θα φροντίσουμε, ώστε να ισχύσουν και στη Βιβιλάκη, ώστε να μην έχουμε χρήσεις, που δεν ταιριάζουν με τον χαρακτήρα των περιοχών. Είναι ευκαιρία τις περιοχές αυτές να τις αναδείξουμε και εμείς ως Δήμος, βοηθώντας με τις δημόσιες υποδομές τους ιδιοκτήτες, που θα φροντίσουν από την πλευρά τους, ώστε τα ιστορικά μνημεία να αποκτήσουν τις χρήσεις, που έχουν προκαθοριστεί. Βρισκόμαστε στην αρχή και με τη μελέτη αυτή θα έχουμε τις λύσεις για την ανάπλαση των περιοχών”, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=F-Ve1U6F6Fk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0JXEZ4MAkDdsnBNR6lD-YCbgs9gLOHB4f_wnySRgSIYvzs-3SiLXOAAPY είναι διαθέσιμες οι δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων και κατοίκου της περιοχής.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»