main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

04/05/2020, Ανακοίνωση Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη για 50% μείωση και δόσεις για τα τέλη παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου

Η Δημοτική Αρχή, εκτός από τις απαλλαγές που ήδη έχει εφαρμόσει για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που υποχρεωτικά έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, παράλληλα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Διοίκηση, προχωρά σε μείωση της τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο σε επιχειρήσεις εστίασης, υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων, για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα, η οποία αθροιστικά θα οδηγήσει σε μείωση κατά 50% συνολικά των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για το 2020.

Η μείωση αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σύνολο του Δήμου Χανίων συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων που υπάγονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή ορίζει την καταβολή των τελών του 2020 σε τρεις δόσεις ώστε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να μην επιβαρυνθούν με εφάπαξ καταβολή κατά την έγκριση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου.

Παράλληλα, για να διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης δημοτικής ενημερότητας δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές προηγούμενων χρόνων, προκειμένου οι οφειλές αυτές να επιμεριστούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πέρα του τρέχοντος έτους.

Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Δήμος Χανίων συνεχίζει να αγωνίζεται ώστε όλες οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί να στηριχθούν, καθώς ο τουρισμός μας, η βάρια μας βιομηχανία πρέπει να σταθεί ζωντανός. Πιέζουμε συνεχώς και αναμένουμε από το κεντρικό κράτος να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα δώσουν τους πόρους και την ευελιξία στις τοπικές επιχειρήσεις, όπως όλοι μαζί καταφέραμε να περιφρουρήσουμε την δημόσια υγεία, να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε.

Αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με τα παραπάνω θα δοθεί εντός των επόμενων ημερών όπου θα τεθεί σε λειτουργία μια ακόμα νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου η αίτηση αδειοδότησης κοινόχρηστου χώρου να γίνεται μέσω μιας απλής διαδικασίας, ηλεκτρονικά, άμεσα και χωρίς την φυσική παρουσία του αιτούμενου.

 

 

Ο Δήμαρχος Χανίων

 

Παναγιώτης Σημανδηράκης

 

π1

Αρχεία

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων