main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

06/05/2020, Συνάντηση Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη με θεσμικούς φορείς επιχειρηματιών του Δήμου Χανίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 06/05/2020, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη συνάντηση με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων επιχειρηματιών του Δήμου Χανίων, προκειμένου να αξιολογηθούν προτάσεις για την δημιουργία ενός ακόμα ευνοϊκότερου και πιο λειτουργικού πλαισίου που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους παρακάτω θεσμικούς φορείς: τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα, τον Σύλλογο Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης, την Ένωση Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Χανίων, τον Σύλλογο Εστίασης Ν. Χανίων και την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων. Την συνάντηση συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δαμιανάκης Ευτύχης ενώ παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Φραγκιαδάκης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αλόγλου Αναστάσιος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Τσουπάκης Μιχάλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Βαρδάκης Αντώνης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κοτσιφάκης Μανώλης.

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για την φετινή τουριστική περίοδο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει άμεσα την επιχειρηματικότητα που βασίζεται στον τουρισμό. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, κατά την διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους παριστάμενους αναλυτικά όλα τα έκτακτα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Χανίων σχετικά με την διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επαγγελματιών και εργαζομένων των Χανίων, ήτοι την αύξηση για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στον Ενετικό Λιμένα του παραχωρουμένου χώρου κατά 40% από τον ισχύοντα προβλεπόμενο παραχωρούμενο χώρο και εγκεκριμένο από τον Κ.Α.Σ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) των 4.550 τ.μ. που θα ισχύσει για την φετινή τουριστική περίοδο και μέχρι τις 31/10/2020, την μείωση κατά 50% συνολικά των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για το 2020, αλλά και την καταβολή των τελών του 2020 σε τρεις δόσεις ώστε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να μην επιβαρυνθούν με εφάπαξ καταβολή του ποσού αυτού. 

“Ο Δήμος Χανίων θέλει να σταθεί αρωγός στις ανάγκες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων ενισχύοντας την βιωσιμότητα τους, “ακούγοντας” παράλληλα το αίτημα των πολιτών για σεβασμό στην εικόνα και την αξία του δημόσιου χώρου. Προσπαθούμε να κινηθούμε έτσι ώστε ανεξαρτήτως των αναγκών και της πίεσης για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες.” δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων ενώ υπογράμμισε πως: “Ο Δήμος Χανίων είναι δίπλα στις επιχειρήσεις, είμαστε και είστε εδώ για να μπορούμε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση.” 

Για τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους εκτός του Ενετικού Λιμένα αναμένεται απόφαση από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα καθορίζει τον τρόπο και την έκταση του παραχωρουμένου κοινοχρήστου χώρου.

p1

p2

 

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων