main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/05/2020, Σύσκεψη με φορείς παιδείας ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/05/2020, στο Δημαρχείο Χανίων, ενόψει την επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Δευτέρα 18/05/2020, με φορείς παιδείας έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Στην σύσκεψη παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης ενώ τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ευτύχης Δαμιανάκης. Παρόντες ήταν επίσης επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χανίων.

“Βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί θέλουμε να κάνουμε αυτόν το διάλογο, που θα μας εξασφαλίσει ότι με την συμβολή όλων, οι σχολικές μονάδες θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές.” δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η κοινή ανησυχία όλων των φορέων για την εφαρμογή των μέτρων που θα εξασφαλίσουν την δημόσια υγεία.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων και των καθαριστριών υπογραμμίζοντας πως: “Μέχρι την άλλη εβδομάδα, όλες οι καθαρίστριες με σύμβαση έργου, θα έχουν λάβει τον κατάλληλο εξοπλισμό σε είδη ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, ποδιές κ.α), ώστε να εξασφαλίσουμε τόσο την δική τους υγεία όσο και των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Επίσης, εξετάζουμε το ενδεχόμενο σε μελλοντικό χρόνο να εξοπλιστούν και οι καθαρίστριες Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).

Όσον αφορά τις ανάγκες κάλυψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού (τάμπλετ, Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο) ο Αντιδήμαρχος Παιδείας υπογράμμισε ότι έχει γίνει καταγραφή των αναγκών και πρότεινε να διερευνηθεί από την Περιφέρεια το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το αδιάθετο ποσό των μετακινήσεων των μαθητών κατά την περίοδο της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν την δυνατότητα τηλεκπαίδευσης μέσω ενός τάμπλετ ή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε και στην προμήθεια σε αντισηπτικά στην οποία έχει προχωρήσει ο Δήμος Χανίων: “Πέρα από την προμήθεια του Υπουργείου Παιδείας, ο Δήμος Χανίων έχει προχωρήσει σε προμήθεια αντισηπτικών 600 τεμαχίων των 500ml, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.” ενώ υπογράμμισε πως έχει γίνει καταγραφή των τετραγωνικών μέτρων των κτιρίων της δευτεροβάθμιας, τα οποία είναι 41.000 τετραγωνικά μέτρα, σε περίπτωση που προκύψει που η ανάγκη απολύμανσης των κτιρίων.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ανέφερε ότι προχωράει η διαδικασία από τις σχολικές επιτροπές για την τοποθέτηση γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα ενώ συμφωνήθηκε να διατυπωθούν με την μορφή ψηφίσματος στο επόμενο Δ.Σ., οι προτάσεις όλων των εμπλεκομένων για την ορθή επαναλειτουργία, βάσει των νέων δεδομένων, των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

p1

p2

p3

p4

logo imageσυμβαίνει

Αναστολή λειτουργίας σε δύο υπηρεσίες του Δήμου Χανίων
Εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πλουμιδάκη: Από τις 17/5/2021
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων