main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/08/2021, Από τις 23/8 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, μέσω ΕΣΠΑ (voucher) - Αναλυτικά όλες οι οδηγίες

Τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τις προϋποθέσεις εγγραφής στους παιδικούς – βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) για τη σχολική χρονιά 2021-2022, παρουσίασαν σήμερα, Παρασκευή 20/8/2021, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής του Οργανισμού, Ειρήνη Τζιράκη.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μετά από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και τη χορήγηση vouchers στις ωφελούμενες μητέρες, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» αλλά και του προγράμματος «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας».

Όπως γνωστοποίησε η κα. Ζερβουδάκη οι συνολικές θέσεις, που διατίθενται φέτος υπερβαίνουν τις 800, καθώς οι θέσεις, που διατίθενται, μέσω voucher, ανέρχονται σε 658, ενώ 190 είναι οι προσφερόμενες θέσεις, μέσω του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Παράλληλα, θέσεις (18) διατίθενται και σε παιδιά εργαζομένων στον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., ενώ καλύπτονται και κοινωνικά περιστατικά. «Υπολογίζοντας συγκριτικά με πέρυσι, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε περισσότερες οικογένειες, με περίπου 50 επιπλέον θέσεις για βρέφη και νήπια. Μάλιστα και φέτος, όπως έγινε και πέρυσι χάρη στη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δεν θα υπάρξει συγχρωτισμός έξω από τους Σταθμούς. Έτσι λοιπόν αδιάβλητα και με αξιοκρατία θα γίνουν και φέτος οι αιτήσεις», τόνισε η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.   


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου επισημάνθηκαν τα ακόλουθα σημεία:  

  • Η  Ε.Ε.Τ.Α.Α. έχει ανακοινώσει ότι τα τελικά αποτελέσματα χορήγησης vouchers, θα αναρτηθούν 20/8/2021. Μητέρες κάτοχοι αξιών τοποθέτησης (voucher) και από τα δύο προγράμματα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Βρεφικό – Παιδικό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ηλεκτρονική σελίδα http://dokoippespa.aitiseispoliton.gr/
  • Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν από τη Δευτέρα 23/8/2021 έως και την Παρασκευή 27/8/2021.
  • Στην ηλεκτρονική αίτηση θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο Σταθμούς από τη λίστα των σταθμών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης θα πρέπει να επισυνάψουν ηλεκτρονικά το voucher, που τους έχει χορηγηθεί, το έγγραφο της Ε.Ε.Τ.Α.Α., που αναφέρει τη μοριοδότηση, που τους έχει δοθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, βεβαίωση παιδιάτρου και τις σελίδες από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού με τα εμβόλια, που πρέπει να έχουν γίνει βάσει της ηλικίας του.
  • Η επιλογή των βρεφών και νηπίων θα γίνει βάσει της μοριοδότησης, που τους έχει δοθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., των Σταθμών που έχουν δηλώσει και των θέσεων, που υπάρχουν ανά σταθμό.
  • Στα παιδικά τμήματα εγγράφονται νήπια, που έχουν γεννηθεί από 1/1/2018 έως και 31/3/2019.
  • Στα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη, που έχουν γεννηθεί από 1/4/2019 έως και 31/3/2020.
  • Τα τελικά αποτελέσματα εγγραφών θα αναρτηθούν στη σελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr και στη σελίδα του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. www.dokoipp.gr, με πίνακες εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων ανά Σταθμό και πίνακες επιλαχόντων ανά Σταθμό.
  • Οι γονείς, που τα τέκνα τους παρουσιάζονται στους πίνακες των εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων, θα πρέπει στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με το Σταθμό για την υπογραφή της σύμβασης.
  • Αιτήσεις κατόχων vouchers από το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και το Πρόγραμμα «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» (δημόσιοι υπάλληλοι) θα μπορούν να γίνουν στους Σταθμούς, που περιλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα.  
  • Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς. 

 

 p1

 

logo imageσυμβαίνει

Σε επιφυλακή οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων - Ανοιχτοί χώροι καταφυγής για άστεγους συμπολίτες μας
"Συζητήσεις Γονέων εφήβων": Διαδικτυακό σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Χανίων & τον ΟΚΑΝΑ
«Ποιο είναι το δικό σου όνειρο για το 2022;» - Εκπαιδευτική δράση για παιδιά από τον Δήμο Χανίων
«Η Προίκα του Μωρού» για τις νέες μητέρες στον Δήμο Χανίων – Δικαιολογητικά και τρόποι συμμετοχής στο πρόγραμμα
Ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε κοινωνικό ευάλωτους πολίτες του Δήμου Χανίων
Συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων
«Δανεισμός με παραγγελία» για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη & τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων (κλάσεως 2025) για τους γεννηθέντες το 2004
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων