main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

08/09/2010, Εγκρίσεις προγραμμάτων από το Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Σεπτεμβρίου 2010

Κατά την συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης  Σεπτεμβρίου 2010, μετά από  εισηγήσεις του Τμήματος Προγραμματισμού & Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Χανίων εγκρίθηκαν τα εξής:

1.      Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την υλοποίηση, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», του έργου με τίτλο: «Λειτουργική Ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων του  Δήμου Χανίων για την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης», ύψους Δημόσιας  Χρηματοδότησης 139.520€. Σκοπός του έργου είναι η Ενοποίηση-Προσαρμογή των Υφιστάμενων Πληροφοριακών Συστημάτων, των υπό συνένωση Δήμων, για την προετοιμασία και εφαρμογή του «Προγράμματος Καλλικράτης». Συγκεκριμένα, πρόκειται να ενοποιηθούν τα πληροφοριακά συστήματα διοικητικής υποστήριξης, τα μητρώα δημοτικής κατάστασης, τα συστήματα οικονομικής διαχείρισης, μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού.

2.      Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην υποβολή τεσσάρων (4) προτάσεων για ένταξη και χρηματοδότηση στα πλαίσια της Πρόσκλησης με κωδικό 20.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» ως εξής:

  • «Ιστορική Αναδρομή της πόλης των Χανίων και διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές», με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας το Δήμο Χανίων και φορείς πρότασης τους υπό συγχώνευση Δήμους Ακρωτηρίου, Θερίσου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμειών, Νέας Κυδωνίας και Σούδας, με τους οποίους θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας.
  • «Ψηφιακές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορίας Μητροπολιτικών Δήμων Κρήτης», από κοινού πρόταση "οριζόντιου" χαρακτήρα, με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας τον υπό σύσταση Δήμο Χανίων και φορείς πρότασης τους υπό σύσταση Δήμους Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου,  με τους οποίους θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.
  • «Ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεϊατρικής – τηλεφροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης», από κοινού πρόταση "οριζόντιου" χαρακτήρα, με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας τον υπό σύσταση Δήμο Ηρακλείου και φορείς πρότασης τους υπό σύσταση Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, με τους οποίους θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.
  • «Προηγμένες e- υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης», από κοινού πρόταση "οριζόντιου" χαρακτήρα, με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας τον υπό σύσταση Δήμο Ρεθύμνου και φορείς πρότασης τους υπό σύσταση Δήμους Χανίων, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, με τους οποίους θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.

3.      Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στο «Ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Προσβάσιμη Πόλη», το οποίο αποβλέπει στην ανάδειξη του Δήμου Χανίων στη λήψη καινοτόμων δράσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε πολίτες με κινητικά προβλήματα. Οι δράσεις αφορούν τα έργα βελτίωσης προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους, τις δημόσιες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, τις μεταφορές  καθώς και άλλες συναφείς υποδομές, για τα οποία τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Χανίων έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες (ράμπες, θέσεις ΑΜΕΑ, μελέτες προσπελασιμότητας, κλπ).

4.      Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στο Διαδικτυό Κόμβο ΘΕΠΑΝ (Θεματικό Πάρκο Νεολαίας), με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και την επίτευξη χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα στο πλαίσιο συνεργασίας των μελών – φορέων που συμμετέχουν στο παραπάνω δίκτυο. Σε αυτό συμμετέχουν ήδη περισσότεροι από 300 φορείς, κυρίως ΟΤΑ, από 24 χώρες ως ισότιμα μέλη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν, να προωθήσουν τις θεματικές ενότητες που επιθυμούν και να αναπτύξουν σχέσεις με άλλους φορείς. Η συμμετοχή στο δίκτυο αποσκοπεί στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών, την υλοποίηση και διαχείριση κοινοτικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στην ανάπτυξη και εκπόνηση στρατηγικών σχεδίων και ειδικών μελετών, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων προβολής και δημοσιότητας των «Καλών Πρακτικών» και στη λειτουργία ως κέντρου ενημέρωσης για πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη του δικτύου.

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»