main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

08/09/2010, Εγκρίσεις προγραμμάτων από το Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Σεπτεμβρίου 2010

Κατά την συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης  Σεπτεμβρίου 2010, μετά από  εισηγήσεις του Τμήματος Προγραμματισμού & Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Χανίων εγκρίθηκαν τα εξής:

1.      Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την υλοποίηση, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», του έργου με τίτλο: «Λειτουργική Ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων του  Δήμου Χανίων για την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης», ύψους Δημόσιας  Χρηματοδότησης 139.520€. Σκοπός του έργου είναι η Ενοποίηση-Προσαρμογή των Υφιστάμενων Πληροφοριακών Συστημάτων, των υπό συνένωση Δήμων, για την προετοιμασία και εφαρμογή του «Προγράμματος Καλλικράτης». Συγκεκριμένα, πρόκειται να ενοποιηθούν τα πληροφοριακά συστήματα διοικητικής υποστήριξης, τα μητρώα δημοτικής κατάστασης, τα συστήματα οικονομικής διαχείρισης, μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού.

2.      Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην υποβολή τεσσάρων (4) προτάσεων για ένταξη και χρηματοδότηση στα πλαίσια της Πρόσκλησης με κωδικό 20.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» ως εξής:

  • «Ιστορική Αναδρομή της πόλης των Χανίων και διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές», με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας το Δήμο Χανίων και φορείς πρότασης τους υπό συγχώνευση Δήμους Ακρωτηρίου, Θερίσου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμειών, Νέας Κυδωνίας και Σούδας, με τους οποίους θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας.
  • «Ψηφιακές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορίας Μητροπολιτικών Δήμων Κρήτης», από κοινού πρόταση "οριζόντιου" χαρακτήρα, με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας τον υπό σύσταση Δήμο Χανίων και φορείς πρότασης τους υπό σύσταση Δήμους Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου,  με τους οποίους θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.
  • «Ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεϊατρικής – τηλεφροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης», από κοινού πρόταση "οριζόντιου" χαρακτήρα, με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας τον υπό σύσταση Δήμο Ηρακλείου και φορείς πρότασης τους υπό σύσταση Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, με τους οποίους θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.
  • «Προηγμένες e- υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης», από κοινού πρόταση "οριζόντιου" χαρακτήρα, με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας τον υπό σύσταση Δήμο Ρεθύμνου και φορείς πρότασης τους υπό σύσταση Δήμους Χανίων, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, με τους οποίους θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.

3.      Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στο «Ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Προσβάσιμη Πόλη», το οποίο αποβλέπει στην ανάδειξη του Δήμου Χανίων στη λήψη καινοτόμων δράσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε πολίτες με κινητικά προβλήματα. Οι δράσεις αφορούν τα έργα βελτίωσης προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους, τις δημόσιες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, τις μεταφορές  καθώς και άλλες συναφείς υποδομές, για τα οποία τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Χανίων έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες (ράμπες, θέσεις ΑΜΕΑ, μελέτες προσπελασιμότητας, κλπ).

4.      Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στο Διαδικτυό Κόμβο ΘΕΠΑΝ (Θεματικό Πάρκο Νεολαίας), με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και την επίτευξη χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα στο πλαίσιο συνεργασίας των μελών – φορέων που συμμετέχουν στο παραπάνω δίκτυο. Σε αυτό συμμετέχουν ήδη περισσότεροι από 300 φορείς, κυρίως ΟΤΑ, από 24 χώρες ως ισότιμα μέλη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν, να προωθήσουν τις θεματικές ενότητες που επιθυμούν και να αναπτύξουν σχέσεις με άλλους φορείς. Η συμμετοχή στο δίκτυο αποσκοπεί στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών, την υλοποίηση και διαχείριση κοινοτικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στην ανάπτυξη και εκπόνηση στρατηγικών σχεδίων και ειδικών μελετών, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων προβολής και δημοσιότητας των «Καλών Πρακτικών» και στη λειτουργία ως κέντρου ενημέρωσης για πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη του δικτύου.

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021